GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Εκκλησία προσφεύγει στο ΣτΕ για τους κλειστούς ναούς! - Στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση

Στα άκρα η κόντρα της Εκκλησίας με την κυβέρνησης εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν για τα Θεοφάνεια. Και αυτό γιατί η...



Στα άκρα η κόντρα της Εκκλησίας με την κυβέρνησης εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν για τα Θεοφάνεια.

Και αυτό γιατί η Εκκλησία με εγκύκλιο που έστειλε σε όλες τις Μητροπόλεις προαναγγέλλει την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα Θεοφάνεια. 

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2021 αναφέρεται μεταξύ άλλων:

- Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25. 

-Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο η Εκκλησία «προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)».

Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσεις επίσημα την προσφυγή στο ΣτΕ για τα Θεοφάνεια όμως έκανε γνωστή την πρόθεσή της με την εγκύκλιο στις Μητροπόλεις.

Νωρίτερα η Ιερά Σύνοδος με έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε πως θα κρατήσει ανοικτούς τους ναούς ανήμερα των Θεοφανείων ενώ η κυβέρνηση απάντησε πως δεν μπορεί να αγνοεί το νόμο όποιος διαφωνεί.