GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Χάος σε Βιέννη - Κατά χιλιάδες στους δρόμους κόντρα στα μέτρα για την πανδημία και συγκρούσεις με τις αρχές ασφαλείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλές διαδηλώσεις κατά του κλειδώματος καταγράφηκαν στην Ευρώπη κι αυτό το Σαββατοκύριακο. Η μεγαλύτερη διαδραματίστηκε στην πρωτεύουσα...



Πολλές διαδηλώσεις κατά του κλειδώματος καταγράφηκαν στην Ευρώπη κι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η μεγαλύτερη διαδραματίστηκε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, το Σάββατο, όπου τουλάχιστον 10.000 άτομα διαδήλωσαν ενάντια σε νέους περιορισμούς του κορονοϊού.

Στη συνέχεια, χιλιάδες ακόμη εμφανίστηκαν στο Άμστερνταμ, καταγγέλλοντας νέα περιοριστικά μέτρα κατά των ελευθεριών τους που επέβαλε η κυβέρνηση. 

Το Σάββατο, η διαδήλωση στη Βιέννη ήταν κυρίως ειρηνική, παρά το τεράστιο πλήθος.

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες στο Άμστερνταμ, πολλοί συγκρούστηκαν σε ταραχές με την αστυνομία. Σύμφωνα με το Reuters, η μη εξουσιοδοτημένη συγκέντρωση έγινε γύρω από τις αίθουσες τέχνης Rijksmuseum και Van Gogh Museum την Κυριακή.

Οι διαδηλωτές κυμάτιζαν σημαίες και έφεραν πλακάτ με την ένδειξη: "Ελευθερία: σταματήστε αυτήν την πολιορκία" και τραγουδώντας "Τι θέλουμε; Ελευθερία!".

Πολλοί από τους διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες ούτε ασκούσαν ασφαλή μέτρα κοινωνικής απόστασης, όπως το να στέκονται σε απόσταση έξι μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Το Reuters σημείωσε ότι η αρχική διαμαρτυρία στην πλατεία του Μουσείου δεν είχε άδεια.

Παρόλα αυτά, οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν ούτως ή άλλως, οργισμένοι που οι ελευθερίες τους έχουν καταστραφεί υπό το πρόσχημα των περιορισμών του κορονοϊού.


10.000 διαδηλωτές στη Βιέννη

Τουλάχιστον 10.000 άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους της αυστριακής πρωτεύουσας το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς του κορονοϊού, ζητώντας από την κυβέρνηση του Καγκελαρίου Σεμπαστιάν Κούρτς να παραιτηθεί καθώς η κυβέρνησή του μίλησε πρόσφατα για επέκταση των μέτρων.

Οι διαδηλωτές στη Βιέννη, πολλοί χωρίς μάσκες, κρατούσαν πλακάτ πινακίδες έλεγαν "Kurz Must Go" . 

Ένας χρήστης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης δημοσίευσε ένα βίντεο της διαμαρτυρίας στη Βιέννη.

Ο χρήστης είπε, "μαζική διαμαρτυρία στη Βιέννη τώρα. Κανείς δεν φοράει μάσκα!"

pentapostagma.gr