GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παπαστράτος: Τα άκουγαν και δεν τα πίστευαν – Τι ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους

  Σε πέντε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αγορά εργασίας και το ανθρώπινο δυναμικό της προχωράει η Παπαστράτος. Η εταιρία, με γνώμονα τ...


 

Σε πέντε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αγορά εργασίας και το ανθρώπινο δυναμικό της προχωράει η Παπαστράτος.

Η εταιρία, με γνώμονα το σεβασμό στις ποιοτικές συνθήκες εργασίας, την ενίσχυση της διαφορετικότητας και τις ίσες ευκαιρίες, ανακοίνωσε τα εξής:

Γονική άδεια: Σύμφωνα με τη νέα πρακτική, στην Παπαστράτος και οι δύο γονείς, ανεξαρτήτως φύλου, θα μπορούν να κάνουν χρήση των γονικών αδειών.
Η μητέρα θα λαμβάνει, πέραν της νόμιμης, επιπλέον τρεις εβδομάδες άδειας μητρότητας με πλήρη αμοιβή, δηλαδή συνολικά οκτώ εβδομάδες πριν και δώδεκα μετά τη γέννηση του παιδιού.
Αντίστοιχα, ο πατέρας θα λαμβάνει τέσσερις εβδομάδες πλήρως αμειβόμενης άδειας πατρότητας, είτε εφάπαξ είτε σε διαφορετικές περιόδους εντός ενός έτους από την ημερομηνία γέννησης.

Πρακτική εθελοντισμού: Κάθε εργαζόμενος θα δικαιούται έως και πέντε ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών για αντίστοιχο χρόνο που έχει προσφέρει σε εθελοντικές δράσεις εκτός εργασιακού χρόνου.

Equal Salary Certification: Για τρίτη συνεχή χρονιά η εταιρία επιτυγχάνει την ανανέωση του Equal Salary.

Η Παπαστράτος ήταν η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα το 2018 που απέκτησε την πιστοποίηση Equal Salary, εμπνέοντας και άλλες εταιρίες να συνεισφέρουν στην εξάλειψη του μισθολογικού κενού που χωρίζει τις γυναίκες από τους άνδρες στην αγορά εργασίας, αλλά και να συνταχθούν στην προσπάθεια για ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στη διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον.

Θέσεις εργασίας: Τέλος, η εταιρία, στο πλαίσιο της συνεχούς αναδιοργάνωσής της αλλά και λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών παραγωγής, από τον Δεκέμβρη του 2020 και μέχρι σήμερα, έχει ανακοινώσει περισσότερες από 90 νέες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, τόσο τεχνικής κατεύθυνσης για το εργοστάσιο, αλλά και σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της οργάνωσής της.

πηγη