GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ.

Γραφει ο Παναγιώτης Μπάρκας Με αφορμή τον Κορωνοϊό με ρώτησε Έλληνας επίσημος για τα ην κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνισμό της Βορείο...



Γραφει ο Παναγιώτης Μπάρκας

Με αφορμή τον Κορωνοϊό με ρώτησε Έλληνας επίσημος για τα ην κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και το μέλλον αυτού. 

Απάντησα λιτά, ότι η κατάσταση δεν εγγυάται μέλλον. 

Στο εξής θα ανήκει ως ιστορία.

Μάλιστα ως απλή ιδέα και αμφισβητούμενη πραγματικότητα.

Με τους σημερινούς απλούς Βορειοηπειρώτες να κουνούν απελπιστικά το κεφάλι για την άμοιρη τύχη τους και με τους παράγοντές τους και τους πολιτικούς στην Αθήνα να προσπαθούν να απαλλαγούν των ιστορικών εθνικών ευθυνών τους.
(Πιστεύουν τώρα ότι θα φορτώσουν την τελευταία (αν είναι τελευταία) εθνική απώλεια σε έναν υφυπουργού που ακούει στο όνομα Χαρδαλιά !!!)

Ο Κορωνοϊός αποτελεί στην ουσία τον καταλύτη επίσπευσης της συγκεκριμένης εξέλιξης.

Οι Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο, αυτοί οι ελάχιστοι εναπομείναντες, αυτοί της προχωρημένης τρίτης ηλικίας, βιώνουν τις συνέπειες του κορωνοϊού , όχι απλώς ως ασθένεια, αλλά ως πανδημία που απειλεί την εθνική τους ύπαρξη.

Και συνδέεται πρώτα με τις πολλαπλώς αρνητικές και τραγικές επιπτώσεις που φέρει η απομόνωση από τον εθνικό κορμό!!

Δεν είναι απλώς το βαρύ ψυχολογικό φορτίο που πολλαπλασιάζει η κοντινή εμπειρία απομόνωσης που είχε επιβάλλει το κομμουνιστικό καθεστώς.

Αλλά γιατί 30 χρόνια τώρα ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης συνέδεσε όλη του τη ζωή με την Ελλάδα, όλες τις ανάγκες της αντιμετωπίζει μέσω Ελλάδας !!!

Αλλά γιατί η απομόνωση αυτή χώρισε την οικογένεια του Βορειοηπειρώτη σε τρία προς ένα , χειρότερα από την κάποτε μαύρη ξενιτιά…!!!

Αλλά γιατί την τωρινή μακρά απομόνωση επέβαλε αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή το εθνικό κέντρο!

Την επέβαλε με το αβάσιμο και μεμπτό επιχείρημα «για να προστατέψει» το έθνος από τους «μολυσμένους» Βορειοηπειρώτες, (δλδ μερικές χιλιάδες «απειλούν» τα εκατομμύρια).

Όταν στην ουσία στο ένα χρόνο πανδημίας δεν επιβεβαιώθηκε με κανένα στοιχείο ότι αποτελούμε απειλή και κίνδυνο για το έθνος.

Όταν η μητέρα πατρίδα για τα δικά της οικονομικά εμπορικά συμφέροντα επιτρέπει την είσοδο στην Ελλάδα «εμπόρων εξ΄Αλβανίας» με απολύτως απλουστευμένες διαδικασίες.

Όταν την ίδια στιγμή, τους Βορειοηπειρώτες παππούδες και γιαγιάδες τους υποβάλλει σε όρους οικονομικής εξουθένωσης, ταπείνωσης και σε εξαντλητικές ταλαιπωρίες.

Τους ζητάει να προσκομίζουν στην αστυνομική συνοριακή διάβαση στην Κακαβιά (στην μόνη πλέον διάβαση όπως στα ύστερα χρόνια της δικτατορίας Χότζα), ακριβοπληρωμένο αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού.

(Φανταστείτε τις ταλαιπωρίες και την εξάντληση ενός 70-80χρονου Βορειοηπειρώτη.

Θα πρέπει να κατεβεί στην πόλη, στην αρμόδια ιδιωτική κλινική, από τα κούραντα δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, χωρίς μέσω και υποδομή.
Να περιμένει ώρες στην ουρά ή να βάλλει μέσω για να δώσει δείγμα.

Μια μέρα μετά να κατεβεί ξανά να πάρει απάντηση.
Αν προκύψει θετικό, τότε έξοδα στον αέρα και άγχος για την εξέλιξη της ασθένειας.

Και αν είναι αρνητικό θα πρέπει να νοικιάσει αμάξι για να μεταφερθεί στην Κακαβιά !!!!)

Και εδώ ξανά ακραίο άγχος και το φόβος!!!) Γιατί;! 

Διότι ακριβώς λίγες δεκάδες μέτρα πιο κάτω από τον αστυνομικό έλεγχο άλλη «αρμόδια» ελληνική αρχή αμφισβητεί την εγκυρότητά του νέου αυτού διαβατηρίου εισόδου του Βορειοηπειρώτη στην Ελλάδα (αλβανικό αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού).

Και τον υποβάλλει σε νέο τεστ κορωνοϊού , το ταχέο, η εγκυρότητα του οποίου αμφισβητείται από μόνη της στο 30%.

Αν προκύψει θετικό γυρίζει τον καημενούλη Βορειοηπειρώτη πίσω στη Βόρειο Ήπειρο, στην Αλβανία.

Και αν όμως προκύψει αρνητικό θα είναι αναγκασμένος να κλειστεί στην Ελλάδα σε 7 ήμερη καραντίνα !!!!

Και σκεφτείτε εσείς πώς φαντάζει στο Βορειοηπειρώτη, όχι τόσο ο Χαρδιαλιάς, όσο η εθνική Ελλάδα!!!

Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν πρόκειται για σκοπιμότητα.

Αλλά το επιχείρημα απορρίπτεται όταν είναι γνωστό ότι οι ελληνικές αρχές δεν αναγνωρίζουν το αλβανικό κρατικό μοριακό τεστ, που είναι δωρεάν, αλλά τα τεστ από ιδιωτικούς φορείς που απαιτούν 80 Ευρώ.

(Ή όπως αναφέραμε, τις απλουστευμένες διαδικασίες για τους «εμπόρους» εξ Αλβανίας !!)

Συνεπώς, σήμερα ένας Βορειοηπειρώτης που αγαπάει την Ελλάδα και θέλει να την επισκεφτεί, ή να πάει στο παιδί του, ή για κάποιο άλλο λόγο, συν την ταλαιπωρία, το άγχος και τον φόβο, θα πρέπει να αγγίξει το κομπόδεμα, που κατά παράδοση, έχει στην άκρη για την κηδεία του.

Η αλβανική σύνταξη, αν έχει, επαρκεί μόνο για την εξασφάλιση του τεστ και τη συγκοινωνία.

Διότι η Ελλάδα από χρόνια δεν τον αντιμετωπίζει ως ισότιμο άπορο Έλληνα πολίτη!!!

Υπάρχει όμως και η άλλη πικρή διάσταση.

Καλά η μάνα Ελλάδα δεν έχει χρόνο να σκεφτεί και πόνο να πονέσει τους εδώ Βορειοηπειρώτες !!!

Είναι όμως τραγικό το γεγονός ότι δεν κλαίει ούτε το παιδί να το βυζάξει η μάνα!!!

Οι εκπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες Βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος, οι Έλληνες δήμαρχοι, οι πρόεδροι των ελληνικών πολιτικών φορέων ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΚΕΑΔ, ΜΕΓΑ, ή και άλλοι εκπρόσωποι, δεν υποβάλλουν ούτε ένα υπόμνημα.

Δεν κάνουν μια διαμαρτυρία.

Δεν υποβάλλουν ένα επίσημο αίτημα… δεν κάνουν κανένα διάβημα ….! 

Απλώς τους βολεύει η αδιαφορία επικαλούμενοι την πανδημία …

Διότι πιστεύουν ότι αν ανησυχήσουν με διαβήματα την Αθήνα, εκείνη θα τους αμφισβητήσει την ελληνικότητα (!!) και θα τους αφαιρέσει την πολιτική κάλυψη και υποστήριξη….!!!

Θα ήταν ωστόσο ουσιαστικό και εθνικά ενδεικτικό σε περίπτωση που θα έδειχναν ενδιαφέρον όλοι μαζί… αλλά είναι τραγικό που είναι όλοι μαζί στην άρνηση να ενδιαφερθούν τουλάχιστον για τους παρήλικές μας….!!!

Γιατί τότε κατηγορούμε τρίτους ότι θέλουν τον αφανισμό του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού … εφόσον εμείς συμβάλλουμε αποτελεσματικότερα απ΄ εκείνους στην εξαφάνισή μας;;!!!

(Σίγουρα, το λέμε για να κρύψουμε το Ιουδαϊκό εθνικό μας έγκλημα!)

Δεσπόζει στην τραγική αυτή κατάσταση «η ηγετική μορφή» Ντούλε.

Πουλάει όλους στην Αθήνα ως προδότες (για να κυριαρχεί ο ίδιος)

Και τα καταφέρνει… εφόσον ιστορικά η Αθήνα, όπως και τώρα, ισοσταθμεί «την αδιαμφισβήτητη αυτή μορφή» με τη συνέπεια του έργου του, τον κατεστραμμένο απ΄ αυτόν Ελληνισμό!!! 

ΤΕΛΟΣ