GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αγνοείται διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος - Έρευνες από την Πολεμική Αεροπορία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς αγνοείται η τύχη ενός διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες ...



Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς αγνοείται η τύχη ενός διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA πρόκειται για διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο. 

Δυστυχώς δεν έχει επικοινωνήσει μέχρι στιγμής με τον ασύρματο κι έτσι έχει δοθεί εντολή για έρευνα για τον εντοπισμό του.

Στην έρευνα συμμετέχουν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου και ένα CL 415 από τη Θεσσαλονίκη.

Ανανέωση

Μία γιγαντιαία επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστεί το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, που αγνοείται.

Πρόκειται για μονοκινητήριο διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος, με έναν επιβαίνοντα, της σχολής "Egnatia Aviation" με έδρα την Καβάλα.

To στίγμα του χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων, καθώς στις 13.20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στις έρευνες συμμετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα.
Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη μήπως εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα.
Πλέον, είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 16:30.

Υπενθυμίζεται ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους συμμετέχουν επίσης ένα ελικόπτερο Agusta Bell που απογειώθηκε από τη βάση του Ακτίου, ένα καναντέρ CL 415 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα C130.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες έχουν εστιάσει στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου πριν από το Μέτσοβο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το αεροσκάφος.

Πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους πιθανόν είναι ιρακινής καταγωγής και υπάρχει μεγάλη αγωνία για την τύχη του.
Οι αρμόδιες αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος, πριν πέσει το σκοτάδι.
Ως εκ τούτου, επιστρέφει για συμμετοχή στις έρευνες ένα ελικόπτερο AB205, στην περιοχή μεταβαίνει ένα Super Puma, όπως και μέλη της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ).

πηγη