GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

40 εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση και ποσοστό ανοσίας 90% νόσησαν με COVID-19 στο Μαρούσι - Τι συμβαίνει;

Σκηνικά παρόμοια με αυτά που είδαμε στο Ισραήλ παρουσιάζονται πλέον και στη χώρα μας, καθώς 40 άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά του κορω...



Σκηνικά παρόμοια με αυτά που είδαμε στο Ισραήλ παρουσιάζονται πλέον και στη χώρα μας, καθώς 40 άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με εμβόλια της Pfizer/BioNTech, βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19.

Συγκεκριμένα σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι που φιλοξενεί περισσότερους από 80 ηλικιωμένους έχουν βρεθεί από την Παρασκευή έως και σήμερα 40 κρούσματα του κορωνοϊού, 7 εκ των οποίων είναι σε εργαζομένους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 12 ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και άλλοι 9 είναι προς μεταφορά (21 τρόφιμοι πρέπει να νοσηλευτούν).

Να σημειωθεί πως οι εμβολιασμοί έγιναν κανονικά στον οίκο ευγηρίας τις προηγούμενες ημέρες.

Να τονίζουμε πως ήδη υπάρχουν φόβοι για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Ισραήλ και τα ΗΑΕ, εκεί που έχουν εμβολιάσει ένα ποσοστό περίπου 30 και 20% του πληθυσμού και όμως υπάρχει ρεκόρ κρουσμάτων, με το Ισραήλ μάλιστα να προχωράει και σε «κλείδωμα» του εναέριου χώρου.

Να σημειώσουμε πως η εταιρεία Pfizer διαβεβαίωνε πως τα εμβόλια της έχουν αποτελεσματικότητα περίπου 90%, όμως η ίδια εταιρία τόνιζε πως πρέπει να γίνονται 2 δόσεις του εμβολίου για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη αποτελεσματικότητα, αλλιώς μειώνεται. 

Παρόλα αυτά ήδη πολλές κυβερνήσεις, ελέω καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων, προωθούν το σενάριο της μίας δόσης, κάτι το οποίο όμως δεν δείχνει να είναι αποτελεσματικό.