GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αδελφός Μουσουλμάνος ο νέος Πρέσβης της Τουρκίας στην Washinghton

Σημείωμα του Κ. Πικραμένου* Στο αποκαλυπτικό βιβλίο-έρευνα των Κώστα Πικραμένου – Σάββα Καλεντερίδη “ΜΙΤ – Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα” το ...



Σημείωμα του Κ. Πικραμένου*

Στο αποκαλυπτικό βιβλίο-έρευνα των Κώστα Πικραμένου – Σάββα Καλεντερίδη “ΜΙΤ – Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα” το οποίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε Γαλλία και Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου 2021 γίνεται εκτενής σοκαριστική αναφορά – ανάλυση στην Τουρκική ισλαμική ΜΚΟ ΙΗΗ, γνωστή για τη διοργάνωση της ειδικής επιχείρησης του τουρκικού κράτους “Στολίσκος για τη Γάζα” (Μαβί Μαρμαρά, 5/2010), την λογιστική υποστήριξη των τζιχαντιστών και τη συλλογή πληροφοριών για λογαριασμό της ΜΙΤ. 

Πριν από μια εβδομάδα ο Ερντογάν διόρισε ως Πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον τον Χασάν Μουράτ Μερτζάν, με αποστολή τη διαχείριση του τουρκικού lobbying μέσω των Αδερφών Μουσουλμάνων των ΗΠΑ στη διάρκεια της Προεδρίας Biden.

O Mερτζάν έχει στενούς δεσμούς με το Τουρκικό Ίδρυμα IHH, το οποίο είναι προέκταση της Χαμάς στην Τουρκία.


O Χασάν Μουράτ Μερτζάν με τον Ισμαήλ Χανίγιε, ηγέτη της Χαμάς

Ως βουλευτής του κόμματος AKP παρείχε πολιτική κάλυψη στην ΜΚΟ IHH και συμμετείχε στην αποστολή ανθρωπιστικής βοηθείας “Viva Παλαιστίνη” που διοργάνωσε το IHH το 2010 μέσω Αιγύπτου.

Ο Μερτζάν, ο οποίος δεν είναι διπλωμάτης καριέρας, διορίστηκε για πρώτη φορά πρέσβης στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2017 από τον Ερντογάν, αφού υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Υπουργός στο Υπουργείο Ενέργειας και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Τουρκικού Κοινοβουλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ελπίζει να τον χρησιμοποιήσει για να πιέσει την κυβέρνηση Μπάιντεν, επειδή ο Μερτζάν είχε δικτυωθεί με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα.

Ο νέος Τούρκος πρέσβης είναι επίσης φιλο-Ιρανός.
Το ιδεολογικό του προφίλ καταγράφεται σε σημείωμα που δόθηκε στους διοικητές της Ιρανικής Δύναμης Al Qοds στην Τουρκία από Τούρκους πράκτορες της Salam Tawheed το 2010.
Για αυτό το θέμα υπάρχει εκτενής ανάλυση στο υπό έκδοση βιβλίο “ΜΙΤ – Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα”.

* Ο Κ. Πικραμένος είναι ειδικός σε θέματα επιχειρηματικής πληροφόρησης (Business Intelligence).Συγγραφέας Ερευνητής στο τομέα των Υπηρεσιών Πληροφοριών.
Βιβλία και μελέτες του διατίθεται από την πλατφόρμα της amazon.com. Εντός του 2021 θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία του “ΜΙΤ – Πόλεμος σε όλα τα Μέτωπα” και “Χεζμπολάχ vs Iσραήλ: Ο επόμενος πόλεμος θα είναι και ο τελευταίος”.