GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στην Σλοβακία και όχι στην Τουρκία το νέο εργοστάσιο της VW

Η VW αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμο της θυγατρικής που είχε ανοίξει στην Τουρκία το 2019, ακυρώνοντας οριστικά το project για το ε...



Η VW αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμο της θυγατρικής που είχε ανοίξει στην Τουρκία το 2019, ακυρώνοντας οριστικά το project για το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στη χώρα.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η VolksWagen ανακοίνωσε επισήμως στις 17 Δεκεμβρίου το κλείσιμο της εταιρείας που είχε ιδρύσει με έδρα την πόλη Μανίσα, ενώ η απόφαση έχει ήδη δημοσιευθεί στο Τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το sozcu.com.tr, η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει στις εγκαταστάσεις της στη Σλοβακία.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ίδρυσε την εταιρεία «Volkswgen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS» στις 2 Οκτωβρίου 2019, με αρχικό κεφάλαιο 943,5 εκατ. λιρών, στο πλαίσιο του project για την κατασκευή νέου εργοστασίου στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία αποφάσισε τον Ιούλιο να παγώσει το όλο project, επικαλούμενη την πανδημία του κορωνοϊού και τη μείωση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «η μείωση της ζήτησης για αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, αποτέλεσε αιτία της απόφασης».

Ωστόσο, το project είχε πάρει αναβολή και πριν την πανδημία, μετά τις αντιδράσεις της γερμανικής κοινής γνώμης για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία τον Οκτώβριο του 2019.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η επένδυση της VW είχε προϋπολογισμό περίπου 1 δισ. ευρώ και στόχο την κατασκευή 300.000 οχημάτων τον χρόνο, καθώς επίσης τη δημιουργία περίπου 4.000 θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, θα ήταν το πρώτο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στην Τουρκία, όπου ήδη δραστηριοποιούνται αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως Fiat, η Renault, η Honda και η Hyundai.

.