GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υπερκαταναλωτισμός Vs Ελληνορθόδοξος Εθνικισμός. Το πρόβλημα και η Λύση!

Ο υλιστικός τρόπος ζωής που μας προτείνουν (ή μήπως μας επιβάλλουν;) οι σύγχρονες κοινωνίες, έχουν οδηγήσει τους Έλληνες του 21ου αιώνα ...



Ο υλιστικός τρόπος ζωής που μας προτείνουν (ή μήπως μας επιβάλλουν;) οι σύγχρονες κοινωνίες, έχουν οδηγήσει τους Έλληνες του 21ου αιώνα σε έναν άκρατο υπερκαταναλωτισμό.

Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας προσπαθούν να καλύψουν τα ψυχικά κενά που τους έχουν δημιουργηθεί από τον δυτικό τρόπο ζωής με υλικά αγαθά που πολλές φορές δεν τα χρειάζονται.
Το έξυπνο marketing των πολυεθνικών εταιριών πείθουν πολύ εύκολα πλέον το αγοραστικό κοινό για προϊόντα που πολλές φορές δεν τα έχουν ανάγκη.
Με όπλο τους οι εταιρίες διάφορα διαφημιστικά κόλπα όπως προσφορές και δήθεν ευκαιρίες, δημιουργούν ανάγκες και οδηγούν τους ανθρώπους στον υπερκαταναλωτισμό.
Με την ευκαιρία του εγκλεισμού μας λόγω του Covid-19 μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε την στάση ζωής μας;

Ας δούμε αρχικά για ποιους λόγους πρέπει να αποφύγουμε τον υπερκαταναλωτισμό:

1. Οικονομικές επιπτώσεις. Η Πατρίδα μας βιώνει περισσότερο από δέκα χρόνια μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει εκατομμύρια Έλληνες/δες, στην καλύτερη περίπτωση στα όρια του χαμηλού εισοδήματος.
Κάθε σπατάλη για πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, επί της ουσίας είναι ακόμα μία επιβάρυνση στο οικονομικό μας προγραμματισμό.
Κάνε τις αγορές σου με βάση τις πραγματικές σου ανάγκες!

2. Εθνικοί λόγοι. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στις κορυφαίες θέσεις των ελληνικών εισαγωγών βρίσκονται τα πετρελαιοειδή, το φυσικό αέριο, η ηλεκτρική ενέργεια, τα οχήματα, οι μηχανές επεξεργασίας δεδομένων, οι τηλεφωνικές συσκευές (tablets και smartphones), τα φάρμακα, το χοιρινό και βόειο κρέας και τα δημητριακά.
Τα προϊόντα αυτά, μεγάλης συνολικής αξίας, επιβαρύνουν σημαντικά το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

Τις περισσότερες φορές λοιπόν που καταναλώνουμε χωρίς λόγο, υπερκαταναλώνουμε  προϊόντα που έχουν εισαχθεί στην...

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα: Ιερός Λόχος 2012


.