GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΜΚΟ Seta: Συκοφαντούσε Κασιδιάρη και προπαγάνδιζε Ερντογάν με χρήματα της ΕΕ!

Στις 30 Νοεμβρίου είχαμε αναφερθεί στην ύποπτη δράση της τουρκικής ΜΚΟ με την επωνυμία Seta (εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη). Η εν λόγω «...



Στις 30 Νοεμβρίου είχαμε αναφερθεί στην ύποπτη δράση της τουρκικής ΜΚΟ με την επωνυμία Seta (εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη).

Η εν λόγω «δεξαμενή σκέψης» φακελώνει Ευρωπαίους πολιτικούς για υποτιθέμενη αντι-ισλαμική ρητορική.

Τη δουλειά αυτή μάλιστα την κάνει με την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΕ, η οποία από το 2015 μέχρι σήμερα την χρηματοδοτεί αφειδώς!

Η ετήσια «Έκθεση για την Ισλαμοφοβία στην Ευρώπη», εκδίδεται από την εν λόγω ΜΚΟ με κονδύλια της ΕΕ, δηλαδή των Ευρωπαίων πολιτών.



Σε ό, τι αφορά το έτος 2018, η έκθεση αυτή περιείχε ειδική μνεία σε πολιτικές δραστηριότητες του Ηλία Κασιδιάρη.

Μεταξύ άλλων, κατηγορούσε τον επικεφαλής των Ελλήνων για την Πατρίδα για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων αναφέρθηκε στις σχέσεις που διατηρούν Μουσουλμάνοι Βουλευτές με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Μάλιστα, στο σχετικό απόσπασμα (που εκτός των άλλων παραθέτει ανακριβώς τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη) οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για «Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα» στη Θράκη, ενώ ως γνωστόν η μειονότητα είναι θρησκευτική και όχι εθνική.


Έρχεται τώρα ένα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, να αποκαλύψει ότι η ΜΚΟ Seta έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος κατηγορεί την Seta για «προπαγάνδα υπέρ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την ετικέτα της επιστήμης και της έρευνας» και αναφέρει ότι η εν λόγω ΜΚΟ «χρησιμοποιείται για την δημοσιοποίηση των απόψεων της κυβέρνησης της ‘Αγκυρας, με το πρόσχημα της επιστήμης και της έρευνας».

Σύμφωνα με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, οι απόψεις της Seta σχετικά με το κουρδικό ΡΚΚ ή το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, «ταυτίζονται πλήρως με την ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης», ενώ η τουρκική ΜΚΟ κατηγορείται και για το γεγονός ότι έχει «εργαλειοποιήσει πολιτικά» τον όρο Ισλαμοφοβία και ότι στις δημοσιεύσεις της χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο «χωρίς επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση». 

Διαπιστώνουμε επομένως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός του ότι δεν εμποδίζει την πώληση όπλων στους Τούρκους και δεν τους επιβάλει κυρώσεις για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδος και Κύπρου, χρηματοδοτεί κι από πάνω τουρκικές ΜΚΟ οι οποίες λειτουργούν ανοιχτά ως προπαγανδιστές του Ερντογάν και συκοφαντούν Ευρωπαίους πολιτικούς. 

Πραγματικά, τόση «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» δεν αντέχεται!

ellhnes.net