GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Πλάτες» Μάας στην Τουρκία: Όχι σε εμπάργκο όπλων - Δεν τους έδωσαν πυραύλους οι ΗΠΑ και πήραν S-400

Κάθε άλλο παρά συμπεριφορά συμμάχου θυμίζουν οι τακτικές τις Γερμανίας η οποία θέλει να «ξεπουλήσει» τα όπλα της στην Τουρκία σε βάρος τ...



Κάθε άλλο παρά συμπεριφορά συμμάχου θυμίζουν οι τακτικές τις Γερμανίας η οποία θέλει να «ξεπουλήσει» τα όπλα της στην Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας

Σε απρόκλητες δηλώσεις στήριξης υπέρ της Τουρκίας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος κατά τη συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο DPA, υποστήριξε ότι είναι λάθος το εμπάργκο όπλων κατά της Άγκυρας.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ξεχνώντας ότι η Ελλάδα είναι εκτός από σύμμαχος του ΝΑΤΟ και εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε την Τουρκία, αναφορικά με το αίτημα της Αθήνας για εμπάργκο όπλων λέγοντας χαρακτηριστικά, «στρατηγικά δεν το βλέπω σωστό.

Η Τουρκία είναι εταίρος του ΝΑΤΟ δεν είναι εύκολο να γίνει».

Ο ίδιος μάλιστα, δικαιολόγησε στη συνέχεια την απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά μακρού βεληνεκούς S-400: «Επειδή η Τουρκία αν και εταίρος του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσε να αγοράσει πυραύλους από τις ΗΠΑ, τους βρήκε πολύ εύκολα από τη Ρωσία».

«Φυσικά, υποστηρίζουμε την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα και δεν πρέπει να αποκλείσουμε μόνιμα έναν εταίρο του ΝΑΤΟ από τη συνεργασία εξοπλισμού», δήλωσε στη συνέχεια.

Παρά την προκλητική συμπεριφορά που συνεχίζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ότι δεν έχει χάσει τις ελπίδες του για μία διπλωματική λύση του προβλήματος.

Στις αναφορές του μάλιστα για τις «κυρώσεις» της ΕΕ προς την Τουρκία, απέφυγε συστηματικά τους χαρακτηρισμούς όπως «παράνομες» γεωτρήσεις, ή «παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων».

newsbomb.gr