GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι πολίτες θα πρέπει να δηλώνουν ότι «κατανοούν τις παρενέργειες» του εμβολίου πριν εμβολιαστούν! (φώτο)

Σε μία κίνηση που προκαλεί ερωτήματα προχωράει η κυβέρνηση, καθώς όσοι θα εμβολιάζονται με το εμβόλιο mRNA για τον κορωνοϊό θα πρέπει να...



Σε μία κίνηση που προκαλεί ερωτήματα προχωράει η κυβέρνηση, καθώς όσοι θα εμβολιάζονται με το εμβόλιο mRNA για τον κορωνοϊό θα πρέπει να δηλώνουν προφορικώς ή γραπτώς συναίνεση ότι «κατανοούν τις παρενέργειες» του εμβολίου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα ζητηθεί προφορική συγκατάθεση ή γραπτή υπεύθυνη δήλωση για τον εμβολιασμό, η οποία μάλιστα μοιάζει με δήλωση «αποποίησης ευθυνών και ανάληψης κινδύνου».

«Έχω διαβάσει και μου εξηγήθηκαν οι πληροφορίες σχετικό με το υπό χορήγηση εμβόλιο έναντι της CovID-19.
Κατανοώ τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού.

Έχω ενημερωθεί για τις αντενδείξεις εμβολιασμού με το παραπάνω εμβόλιο στο παραπάνω άτομο.
Κατανοώ ότι στη σπάνια περίπτωση εμφάνισης αναφυλαξίας, θα γίνει παροχή επείγουσας θεραπείας.

Είχα την ευκαιρία να θέσω ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν κανονικά», θα αναφέρει η δήλωση που θα πρέπει να υπογράψουν οι πολίτες που δεν θα μπορούν να δώσουν προφορική συγκατάθεση.

Το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και με αυτό ζητείται η υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να υπογράψουν το χαρτί.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη. 

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί ακριβώς χρειάζεται αυτό προφορική ή γραπτή συγκατάθεση την οποία βλέπουμε για πρώτη φορά, αφού από τη στιγμή που κάποιος πάει για να εμβολιαστεί εννοείται ότι δίνει την συγκατάθεσή του, μήπως κάποιοι θέλουν να είναι καλυμμένοι νομικά αν συμβεί κάτι;