GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τι γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο τουρκοπράκτορας

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς και δικηγόρος, Φαήλος Κρανιδιώτης, σχολίασε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερο τον τουρκ...


Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς και δικηγόρος, Φαήλος Κρανιδιώτης, σχολίασε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερο τον τουρκοπράκτορα προδότη Έλληνα μουσουλμάνο της Θράκης, αφού ομολόγησε κατασκοπεία και εθνική προδοσία στις Αρχές.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανέφερε τι προβλέπει ο νόμος: 

«Τι συνέβη με τους κατηγορούμενος για κατασκοπεία; 

»Το άρθρο 148 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει:

»”1. Όποιος παράνομα πετυχαίνει να περιέλθει στην κατοχή ή στη γνώση του κρατικό απόρρητο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή”.

»”2. Αν όμως ο υπαίτιος ενήργησε με σκοπό να χρησιμοποιήσεις το κρατικό απόρρητο για να το διαβιβάσει σε άλλον ή να το ανακοινώσει δημόσια, με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για τα συμφέροντα του κράτους, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη και αν η πράξη έγινε σε καιρό πολέμου, κάθειρξη”.

»Από όσα έχουν ανακοινωθεί και δημοσιευτεί, οι πράξεις των δύο μεμέτηδων φαίνεται πως υπάγονται στην παράγραφο δύο, συγκέντρωναν πληροφορίες που διαβίβαζαν σε τρίτο, στην Τουρκία.

»Οι δε πληροφορίες που αναφέρθηκαν, προφανώς υπάγονται στην έννοια του κρατικού απορρήτου, όπως την ορίζει το άρθρο 149 Π.Κ. αφού “χαρακτηρίζονται ως μυστικά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος προσβολής της εδαφικής ακεραιότητας, της αμυντικής ικανότητας, των διεθνών σχέσεων ή των οικονομική συμφερόντων του ελληνικού κράτους και της διεθνούς ειρήνης”.

»Αν λοιπόν Εισαγγελέας και Ανακριτής θεώρησαν την πράξη ως πλημμέλημα, υπαγόμενο στην παράγραφο 1 του 148 Π.Κ., έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

»Αν ορθώς την χαρακτήρισαν ως κακούργημα, υπαγόμενο στην παράγραφο 2 και τον αμόλησαν ελεύθερο τον ένα, τον εκ Θράκης μάγειρα, τότε πάλι έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

»Εκτός εάν λείπει κάποιο πολύ σοβαρό κομμάτι από το παζλ, πχ συνεργασία με παροχή πολύτιμων πληροφοριών. Αλλιώς είναι περισσότεροι από 2 για μπαγλάρωμα…».


tribune.gr