GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επεισόδιο με Αιγυπτιακή και τουρκική Φ/Γ

Σε τελική φάση, βρίσκεται η άσκηση "Μέδουσα" που όπως φαίνεται έχει σκορπίσει πανικό στην Άγκυρα, τόσο με δηλώσεις αξιωματούχω...



Σε τελική φάση, βρίσκεται η άσκηση "Μέδουσα" που όπως φαίνεται έχει σκορπίσει πανικό στην Άγκυρα, τόσο με δηλώσεις αξιωματούχως, όσο και με αποτυχημένες προσπάθειες να "παρενοχλήσουν" στη διεξαγωγή της άσκησης.

Σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που βρίσκεται ήδη στην Άιγυπτο στο πλαίσιο επίσκεψης, συνοδευόμενος από τον κ. Φλώρο, θα είναι παρών στην τελική φάση της πενταμερούς άσκησης (Ελλάδα, Αίγυπτος, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρος) «Μέδουσα 10», που πραγματοποιείται στην Αλεξάνδρεια.

Να υπενθυμίσουμε πως η άσκηση παραδοσιακά είναι διμερής, με την Κυπριακή Δημοκρατία να συμμετέχει με κάποια από τα μέσα που διαθέτει.

Η Γαλλία και τα ΗΑΕ προσήλθαν στην άσκηση θέλοντας να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας απέναντι στις προκλητικότητα της Άγκυρας στην περιοχή. 
Στρατιωτικές πηγές εστιάζουν στο γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη άσκηση πραγματοποιείται εν μέσω πανδημίας, ενώ προσθέτουν ότι η ελληνική συμμετοχή ξεπερνάει κάθε προηγούμενη.

Μην ξεχνάμε ότι Αίγυπτος και Γαλλία είναι ισχυρότατες δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο.
Εντός FIR Αθηνών και έως το όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πραγματοποιούνται οι εναέριες ασκήσεις ανάμεσα σε μαχητικά της Ελλάδας και της Αιγύπτου στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ισχύος αλλά και αποτροπής, στην υπερφίαλη Άγκυρα.

Επεισόδιο με Αιγυπτιακή και τουρκική Φ/Γ

Αιγυπτιακή φρεγάτα όρμησε εναντίον τουρκικής

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ου επικαλείται το infognomonpolitics.gr από πηγές της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, σοβαρό επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια της Άσκησης “Μέδουσα”, μεταξύ μιας φρεγάτας τύπου Perry του Αιγυπτιακού ναυτικού και μιας ίδιου τύπου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. 

Το επεισόδιο εξελίχθηκε ως εξής: Η τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο της άσκησης.

Της έγιναν προειδοποιήσεις κατά τα κεκανονισμένα να απομακρυνθεί από τον δεσμευμένο χώρο και η τουρκική φρεγάτα αρνήθηκε να υπακούσει.

Τότε η αιγυπτιακή φρεγάτα όρμησε κατ’ ευθείαν πάνω στην τουρκική, για να την εμβολίσει.

Μετά από αυτό ο Τούρκος κυβερνήτης το έβαλε στην κυριολεξία στα πόδια και δεν επιχείρησε άλλη φορά να πλησιάσει στο χώρο της άσκησης.

Στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» η Ελλάδα συμμετέχει με: 

2 Φρεγάτες με τα οργανικά τους Ελικόπτερα, 1 Υποβρύχιο, 1 Αρματαγωγό, 4 Αεροσκάφη F-16 τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Αίγυπτο και 4 Αεροσκάφη F – 16 τα οποία θα επιχειρούν από την έδρα τους, 1 ΑΣΕΠΕ, 1 Ελικόπτερο CHINOOK, 3 Ελικόπτερα AH-64, 1 Αεροσκάφος C-130 και προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.