GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκική αντιπολίτευση: Καταγγέλλει τον Ερντογάν για «μυστική διπλωματία» με την Ελλάδα

Πυρά εκ των έσω δέχεται ο Ταγίπ Ερντογάν Πυρά εκ των έσω δέχεται ο Ταγίπ Ερντογάν. Ειδικότερα από την κεμαλική αντιπολίτευση που τον κατ...




Πυρά εκ των έσω δέχεται ο Ταγίπ Ερντογάν Πυρά εκ των έσω δέχεται ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα από την κεμαλική αντιπολίτευση που τον κατηγορεί για «μυστική διπλωματία» με την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική εφημερίδα, Cumhuriyet, η εκπρόσωπος του κόμματος CHP στις Βρυξέλλες, Καντέρ Σεβίντς (Kader Sevinc), αφού υποστήριξε ότι η Ελλάδα «μέχρι πρόσφατα δεν επέκρινε το ΑΚΡ» (κυβερνών κόμμα), έκανε λόγο για «μεγάλο σκάνδαλο το περασμένο καλοκαίρι».

Τότε, όπως είπε, «αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν μυστικές διαπραγματεύσεις με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας».

Πρόκειται για τη γνωστή πλέον συνάντηση της επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένης Σουρανή, με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, στο Βερολίνο, με τη διαμεσολάβηση του Βερολίνου.

Κατά την Καντέρ Σεβίντς, «ο κ.Ερντογάν έστειλε επανειλημμένα άτομο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο και γίνεται λόγος ακόμη και για συμφωνία 10 σημείων».

Ωστόσο, ανέφερε, «τα πράγματα μπερδεύτηκαν, όταν ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε αυτές τις μυστικές συναντήσεις», αφήνοντας να εννοηθεί ότι, για άγνωστους λόγους, ο Μ.Τσαβούσογλου «έκαψε» αυτές τις συνομιλίες.

Η ίδια πιστεύει ότι «φυσικά οι χώρες μπορούν να έχουν τέτοιου είδους συνομιλίες, αλλά πρέπει να γίνονται και οι απαραίτητες ενημερώσεις σε κλειστές συνεδριάσεις στο Κοινοβούλιο».

Τέλος, εμφανιζόμενη βασιλικότερη του βασιλέως, υπερθεμάτιζε των τουρκικών δικαίων (!) έναντι της Ελλάδας, λέγοντας ότι «στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου η χώρα μας είναι κατά βάση σωστή». 

Κάλεσε, μάλιστα, την τουρκική «κυβέρνηση να υπερασπιστεί αυτό το δίκιο με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία Αλλά στα μάτια του κόσμου, η κυβέρνηση του AKP δεν έχει αυτήν την αξιοπιστία», είπε.

pentapostagma.gr