GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

"Κρύος ιδρώτας" στην Άγκυρα από γερμανικό ΜΜΕ - Έδειξαν ντοκιμαντέρ με χάρτη του Κουρδιστάν

Η Άγκυρα συνειδητοποιεί ότι το κράτος του Κουρδιστάν είναι πιο κοντά από ποτέ Πολλά φαίνεται ότι αλλάζουν σε σχέση με την Τουρκία ακόμα ...



Η Άγκυρα συνειδητοποιεί ότι το κράτος του Κουρδιστάν είναι πιο κοντά από ποτέ

Πολλά φαίνεται ότι αλλάζουν σε σχέση με την Τουρκία ακόμα και από την πολύ καλή φίλη και σύμμαχο Γερμανία, αφού το σχέδιο πολλών χρόνων για ένα κουρδικό κράτος διαφημίζεται από ένα γερμανικό κρατικό κανάλι και αυτό μας λέει πολλά για το επόμενο διάστημα.

Η γερμανική κρατική τηλεόραση ZDF σε ντοκιμαντέρ που είδαν εκατομμύρια τηλεθεατές παρουσίασε την δράση του ΡΚΚ και ένα χάρτη με το κράτος του Κουρδιστάν, που αναφέρονταν ως «κουρδική de facto περιοχή», για την οποία μίλησαν αρκετά μέλη του ΡΚΚ στην Γερμανία.

“Η Γερμανία, παρόλο που έχει απαγορεύσει την κουρδική οργάνωση στο εσωτερικό της, παρέχει κάθε είδους πολιτική και οικονομική υποστήριξη στα μέλη του ΡΚΚ, αυτή τη φορά με την παρουσίαση ενός κέντρου με γερμανική και κουρδική σημαία στην θύρα του, το οποίο φιλοξενεί παιδιά Κούρδων και Γιαζίντι ντυμένα με στρατιωτικές στολές να εκπαιδεύονται στα Κουρδικά.

Πριν από τρεις ημέρες, ένα άλλο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Κούρδοι υπό πίεση, τρομοκρατία και προδοσία" μεταδόθηκε από το κανάλι του Γερμανικού Κρατικού Τηλεοπτικού ZDF.

Το ντοκιμαντέρ πήρε μαρτυρίες Κούρδων στην Τουρκία, την Γερμανία, τη Συρία και το Ιράκ, αναφέροντας ξεκάθαρα την ύπαρξη ενός μεγάλου φάσματος της λεγόμενης «κουρδικής περιοχής» μέσω ενός χάρτη”, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Στο γερμανικό ντοκιμαντέρ, η Τουρκία παρουσιάζεται ως χώρα που κατέχει παράνομα κουρδικά εδάφη και εμποδίζει την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, προκαλώντας μεγάλη οργή στην Άγκυρα. 

Επίσης υπάρχουν αναφορές για "γενοκτονία των Τούρκων εναντίον των Κούρδων", ενώ επιδείχθηκαν δράσεις του PKK και των μελών του PKK με ομιλίες κα. 

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τους Κούρδους ως μαχητές της ελευθερίας, οι οποίοι όμως εκφράζουν την θλίψη τους για την στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες αποχώρησαν μερικώς από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Επίσης δημοσιοποιήθηκαν οι συναντήσεις γερμανικών και εβραϊκών κοινοτήτων με την κουρδική ένωση «Mala Ezdai», η οποία ιδρύθηκε στην γερμανική πόλη Kalkar της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, και η οποία προπαγανδίζει το ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.

Το γερμανικό κανάλι και ο δημοσιογράφος του ZDF ανέφερε δείχνοντας την κουρδική ένωση ότι:

«Εδώ διδάσκονται στα παιδιά η μητρική τους γλώσσα, τα κουρδικά, και η θρησκεία τους, για το μέλλον ενός αυτόνομου και ανεξάρτητου Κουρδιστάν”.

Εκτιμήσεις ειδικών τονίζουν ότι η Άγκυρα φοβάται τον έλεγχο της Α. Μεσογείου και την δημιουργία βάσεων σε Ελλάδα/Κύπρο από τις ΗΠΑ, για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του σχεδίου με το όνομα “Κουρδιστάν”, που αφορά αρχικά την συνένωση του ιρακινού και συριακού Κουρδιστάν σε κανονικό κράτος.  
Αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους για την σημερινή Τουρκία αφού είναι μαθηματικά σίγουρο ότι σε κάποια χρονική στιγμή θα ακολουθούσε και η αποκοπή του "τουρκικού" Κουρδιστάν, για την δημιουργία ενός ακόμη μεγαλύτερου κράτους από τους Κούρδους με τις ευλογίες της δύσης.