GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συνελήφθησαν οι δύο κατάσκοποι της Τουρκίας

Συνεχίζεται το ''θρίλερ'' Συνελήφθησαν με αστραπιαία επιχείρηση των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας, μετά από έκδοση ενταλ...



Συνεχίζεται το ''θρίλερ''

Συνελήφθησαν με αστραπιαία επιχείρηση των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας, μετά από έκδοση ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν νωρίτερα, πέντε ημέρες αφ'ότου είχαν αφεθεί ελεύθεροι!

Συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης ο ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στην Ρόδο, κατηγορούμενος για την υπόθεση κατασκοπείας. Οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη στην Κομοτηνή και ο έτερος κατάσκοπος, 52χρονος μάγειρας, πρώην ναυτικός στο «Ε/Γ-Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας ΣΑΟΣ.

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει μια νέα έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο 52χρονος και ο 35χρονος, κατέγραφαν τις δραστηριότητες αλλά και τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κω και στην Νίσυρο.

Εκτός από το εύρος των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι άνδρες των ελληνικών υπηρεσιών και τα οποία καταδεικνύουν την πολύμηνη δράση των δύο κατηγορουμένων ως κατασκόπων, το γεγονός ότι το πλοίο, στο οποίο εργαζόταν ο 52χρονος, πραγματοποιούσε δρομολόγια στα προαναφερθέντα νησιά, έχει οδηγήσει τις έρευνες και προς αυτή την κατεύθυνση.

Πέρα από την ΕΥΠ, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικουρικές έρευνες ως προς την δράση των δύο κατασκόπων διεξάγουν και στρατιωτικοί κύκλοι, με στόχο να εντοπιστεί όχι μόνο το μέγεθος των πληροφοριών που έχουν μεταφερθεί στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ), αλλά και το εύρος των περιοχών και τοποθεσιών στις οποίες επικέντρωσαν την δράση τους οι δύο κατάσκοποι των Τούρκων.

Στην κατοχή των δύο φέρεται μάλιστα να βρέθηκαν περισσότερες από 2.500 φωτογραφίες ελληνικών στόχων, ονόματα και αριθμοί πλοίων αλλά και στιγμιότυπα υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους στο λιμάνι της Ρόδου.

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και των δυο κατηγορούμενων, έχουν βρεθεί υπολογιστές, κινητά και τέσσερα κλειδωμένα usb που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σπίτι του 35χρονου εκτός από τέσσερις υπολογιστές βρέθηκαν και οκτώ τηλέφωνα, κάποια από τα οποία δεν είναι λειτουργικά.