GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συνέντευξη Γιάννη Λαγού στο κυπριακό “Ποντίκι”

Αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Λαγός στο “Κυπριακό Ποντίκι” όπου μίλησε για όλους και για όλα: Έχετε καταδικαστεί από την ...



Αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Λαγός στο “Κυπριακό Ποντίκι” όπου μίλησε για όλους και για όλα:

  • Έχετε καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση, έχετε γίνει αντικείμενο πανελλήνιας, αλλά και πανευρωπαϊκής κατακραυγής, έχετε γίνει είδηση σε όλο τον κόσμο. Πως το αντιμετωπίζετε; Το αποδέχεστε;

– Είναι ξεκάθαρα μια πολιτική δίωξη. πιθανότατα να μην γνωρίζετε ούτε εσείς ούτε οι αναγνώστες σας ούτε το ηχητικό Σαμαρά στο οποίο απαιτεί από ανώτατο δικαστικό λειτουργό της Ελλάδας ούτε έχετε δει το βίντεο Μπαλτάκου στο οποίο επιβεβαιώνεται αυτό που λέω πιο πάνω. για την αθώωσή μας εξάλλου, μίλησε και ο εφέτης Νίκος Σαλάτας, που πρότεινε να μην παραπεμφθούμε καν σε δίκη όσο και η εισαγγελέας της έδρας κυρία Οικονόμου η οποία τεκμηρίωσε με 8ωρη αγόρευση το ότι είμαστε αθώοι.

Το δικαστήριο εξαναγκάστηκε να εκδώσει αυτή την απόφαση πιεζόμενο από όλα τα κόμματα στην Ελλάδα , την Πρόεδρο της δημοκρατίας και όλα τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία δεν ήθελαν να υπάρχει καμμία πατριωτική φωνή στην Ελλάδα. όπως τόνισα και στο δικαστήριο, ήταν μια δίκη του βουνού στην οποία ο όχλος αποφάσισε και το δικαστήριο υπάκουσε και εκτέλεσε τις εντολές. δεν αναγνωρίζω κανένα δικαστήριο και αυτό όχι γιατί πιθανόν έκανε λάθος εκτίμηση, αλλά γιατί συνειδητά καταδίκασε αθώους ανθρώπους γιατί αυτή ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει. Το γεγονός ότι όλη αυτή η πολιτική συμμορία που έχει ξεπουλήσει την Ελλάδα εδώ και 46 χρόνια μας πολεμά με τόση λύσσα, δείχνει ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο και επειδή δεν γίναμε ποτέ μέρος του συστήματος αυτού, αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις παράνομες και άδικες κυρώσεις.

  • Μήπως η Χρυσή Αυγή για αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε; Εννοώ, ότι για αρκετά χρόνια, θεωρήθηκε ότι η Χρυσή Αυγή θα κάλυπτε την ανάγκη για την ύπαρξη ενός εθνικού κόμματος, αλλά φαίνεται ότι από εθνικό κόμμα μετατράπηκε σε κάτι άλλο.

- Στη Χρυσή Αυγή σίγουρα κάναμε λάθη, όμως δεν κλέψαμε τον ελληνικό λαό και αγωνιστήκαμε με όλες τις δυνάμεις μας για την απελευθέρωση αυτού του τόπου που είναι σκλαβωμένος, και για το δίκαιο των συμπατριωτών μας. Κανένας πολιτικός οργανισμός δεν θα άντεχε ένα τέτοιο τεράστιο κυνήγι μαγισσών στο οποίο αυτοί οι οποίοι δήθεν κόπτωνται για τη δημοκρατία δεν μας έδιναν καν το δικαίωμα να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα οποία έλεγαν εις βάρος μας εδώ και 7 χρόνια. Πλέον, έχουμε ιδρύσει έναν άλλον πολιτικό πατριωτικό φορέα, την ΕΛΑΣΥΝ, και μέσα από αυτόν καλούμε σε συστράτευση τους Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες ώστε να γκρεμίσουμε αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα το οποίο ξεπουλά και προδίδει την Ελλάδα και την ορθοδοξία. Αγωνιζόμαστε προκειμένου να κατέβουμε με ένα κοινό ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές, έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη στην Ελλάδα και να κρατήσουμε τη χώρα μας ελεύθερη.

  • Επιτρέψτε μου μια σύντομη τοποθέτηση, που αποτελεί συνάμα και ερώτηση. Για μένα, εθνικιστής είναι αυτός που αγαπά το έθνος του. Πως μπορεί ο Έλληνας εθνικιστής να συμπλέει πχ με τον Γερμανό εθνικιστή, όταν το έθνος του Γερμανού εθνικιστή έχει προκαλέσει τόσα δεινά στο έθνος του Έλληνα; (Και δεν αναφέρομαι μόνο στη γερμανική κατοχή, αλλά και στην πολύ πρόσφατη ιστορία με την «οικονομική κατοχή» που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα). Μήπως κάτι άλλο σας συνδέει με άλλα εθνικιστικά κινήματα, όπως ο ρατσισμός;

– Για να τα ξεκαθαρίσουμε: αυτοί που πολέμησαν τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές το 1940, ήταν Έλληνες εθνικιστές. Αυτοί που αγωνιζόμαστε για να μην ξεπουληθεί η Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς, είμαστε Έλληνες εθνικιστές. Αυτοί που αγωνιζόμαστε για την ένωση Ελλάδας-Κύπρου, είμαστε Έλληνες εθνικιστές. Οπότε, είναι εύκολο να καταλάβουμε το ποιοι είναι οι Έλληνες εθνικιστές και αν αγωνίζονται για την πατρίδα τους. Με τους εθνικιστές άλλων χωρών, δεν μας συνδέει τίποτε άλλο, πέρα από την κοινή αγωνία μας να παραμείνουν τα κράτη ανεξάρτητα και όχι να υποδουλωθούν σε μία νέα τάξη πραγμάτων, η οποία μας θέλει χωρίς σύνορα, χωρίς αρχές , μία πολτοποιημένη που απλά θα παράγουν και θα καταναλώνουν. Το δίλημμα πλέον στη σημερινή εποχή, είναι ξεκάθαρο:  Ή εντασσόμαστε στη νέα τάξη πραγμάτων ή παραμένουμε ελεύθεροι άνθρωποι. Όσον αφορά τη γερμανική κατοχή σήμερα, είμαστε οι Έλληνες εθνικιστές και όσο με αφορά προσωπικά, μπορώ να σας στείλω πλήθος ερωτήσεων και ομιλιών τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Ελληνικό κοινοβούλιο, με τις οποίες καταγγέλλω τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οι θέσεις μας, εξάλλου, σαν ΕΛΑΣΥΝ, πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι ότι πρέπει να υπάρχει καταγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό μας προϋπολογισμό, και εφόσον η Γερμανία δεν συμμορφώνεται, η δήμευση των γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα.

Επίσης, απαιτούμε την αποπληρωμή των κατοχικών δανείων με τους νόμιμους τόκους. Αυτά, κανονικά, θα έπρεπε να τα ζητήσει και το ελληνικό κράτος, πράγμα το οποίο αρνείται να κάνει, καθώς είναι οι εντολοδόχοι της Μέρκελ και της Γερμανίας, τα πιστά σκυλιά των διεθνών τοκογλύφων, αυτοί δηλαδή οι οποίοι υποδούλωσαν την Πατρίδα μας με τα μνημόνια.

Αν ψάχνετε να βρείτε λοιπόν, προδότες και δοσίλογους στην Ελλάδα, είναι όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 και μετά, οι οποίες συνεργάζονται με τους Γερμανούς τους οποίους εμείς πολεμάμε. Εξάλλου, αυτό αποδεικνύει και η ιστορία των οικογενειών πολλών πολιτικών τζακιών στην Ελλάδα, τα οποία συνεργάστηκαν στην Κατοχή μαζί τους και το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και τώρα σαν πιστοί υπηρέτες τους.

  • Αν ζούσατε το 1940 και ήσασταν σε στρατεύσιμη ηλικία, θα πολεμούσατε κατά της Γερμανίας του Χίτλερ;

-Αν ζούσαμε το 40 θα κάναμε αυτό που έκανε ο ιδεολογικός μας πρόγονος Ιωάννης Μεταξάς: θα πολεμούσαμε εις βάρος των εχθρών της Ελλάδος και θα δίναμε τη ζωή μας. Κάποιοι από το “δημοκρατικό τόξο” δήλωναν κουφοί, στραβοί και ανάπηροι για να μην πολεμήσουν. Εξάλλου και σήμερα, σε όλα τα σχέδια ειδικά της Τουρκίας ενάντια στην πατρίδα μας, οι Έλληνες εθνικιστές είναι αυτοί που είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν.

Οι κάθε λογής φιλελεύθεροι, κομμουνιστές και νεοταξίτες, έχουν μάθει να κοιτούν μόνο τον εαυτούλη τους. 

  • Σας κατηγορούν ότι στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, αρνηθήκατε να στηρίξετε ψήφισμα για τις παράνομες ενέργειες των Τούρκων στα Βαρώσια. Πως το σχολιάζετε;

– Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο “Έλληνες” ευρωβουλευτές οι οποίοι δεν τολμούν να ψηφίσουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας όποτε αυτές έρχονται στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα είναι προδοτικό απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι υποστηρίζει το σχέδιο Ανάν που οι Κύπριοι απέρριψα μέσω δημοψηφίσματος μιλώντας για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, μιλάει για συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων από κονδύλια της ΕΕ, αναφέρεται σε ΑΟΖ Κύπρου-Τουρκίας, δικαιολογεί την εισβολή στην Κύπρο το 74 ως απάντηση στο αποτυχημένο πραξικόπημα και χαρακτηρίζει την Τουρκία ως “χώρα υπό ένταξη στην ΕΕ” και “σημαντικό εταίρο της ΕΕ”. 

Είναι προκλητικό το γεγονός ότι ενώ εμείς ψηφίσαμε τις τροπολογίες με τις οποίες ζητούσαμε πραγματικά και συγκεκριμένα κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, (οριστική διακοπή των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ, άμεση και οριστική διακοπή της χρηματοδότησης των Τούρκων, αποκλεισμός της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, αναστολή της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία) οι υπόλοιποι Ευρωβουλευτές όχι μόνο δεν τις ψήφισαν, αλλά κάλυψαν για άλλη μια φορά τους Τούρκους. Αυτό μάλιστα, το πέρασαν σε Ελλάδα και Κύπρο μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ, τα οποία τροφοδοτούνται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού, ως επιτυχία! Κατανοώ ότι ντρέπονται για ό,τι ψηφίζουν και ό,τι δεν ψηφίζουν και αναγκάζονται να κάνουν το άσπρο-μαύρο για να ξεγελάσουν τους Έλληνες. Άλλωστε, είμαι ο μόνος Έλληνας Ευρωβουλευτής για τον οποίο το τουρκικό κράτος έχει εκδώσει επίσημες ανακοινώσεις, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και του ίδιου του Ερντογάν, απειλώντας με και ζητώντας την κεφαλή μου επί πίνακι.

  • Μια και η συνέντευξη σας θα φιλοξενηθεί σε κυπριακό έντυπο, θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια η σχέση σας με το ΕΛΑΜ. Είναι στενή, οργανική ή απλώς καθοδηγητική;

-Η στάση του ΕΛΑΜ είναι τουλάχιστον απογοητευτική, είχαμε ξεκινήσει σαν μια ομάδα εθνικιστών, η οποία θα αγωνιζόταν μέχρις εσχάτων ώστε να πραγματοποιηθεί το πολυπόθητο “Ελλάς-Κύπρος Ένωσις”. Άλλοι αποφασίσαμε να κοντραριστούμε με το σύστημα με τίμημα διώξεις και φυλακίσεις και άλλοι έγιναν το σύστημα. Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες στην Κύπρο, και , μάλιστα, από τον περασμένο Ιούλιο , έχουμε ιδρύσει την ΕΛΑΣΥΝ Κύπρου. Ο αγώνας μας δεν είναι πολιτικός, είναι εθνικός και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δυστυχώς κάποιοι ξέχασαν από που ξεκίνησαν και από που προέρχονται.  

  • Εν κατακλείδι, εσείς προσωπικά πως σκοπεύετε να χειριστείτε την κατάσταση από δω και πέρα; 

-Προσωπικά, σκοπεύω να συνεχίσω ακόμα πιο αποφασισμένος τον αγώνα μου, υπέρ Ελλάδος και Ορθοδοξίας. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω μεγάλο πόλεμο και ανηλεείς διώξεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με την αμέριστη συμπαράσταση του συνηγόρου μου και εμβληματική μορφή του εθνικιστικού χώρου, κυρίου Κωνσταντίνου Πλεύρη,  έχουμε ξεκινήσει έναν τεράστιο αγώνα προκειμένου να αναδείξουμε όλα τα νομικά σκάνδαλα που οδήγησαν στη φυλάκιση 38 αθώων, κάνοντας όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες τόσο στα ελληνικά όσο και στα διεθνή δικαστήρια. Θα γκρεμίσουμε αυτό το κατασκευασμένο κατηγορητήριο, και θα αποδείξουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η καταδίκη μας ήταν κατόπιν πολιτικής και μόνο εντολής. Τέλος, υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιμετωπίζοντας όλους τους εχθρούς της Ελλάδας, εντός και εκτός συνόρων. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε εσάς και τους αναγνώστες σας στην μαρτυρική και αγαπημένη μας Κύπρο.



elasyn.com