GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο εθνικισμός του φαρμάκου... Η ζωή διδάσκει

Γραφει ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει και να αρχίσει τον εμβ...




Γραφει ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει και να αρχίσει τον εμβολιασμό δημιούργησε ένα αίσθημα ανακούφισης στους Βρετανούς που έχουν μεγάλη εμβολιαστική παράδοση αλλά έδωσε και την αφορμή στο Γερμανό πρεσβευτή στη Βρετανία να μιλήσει για τον εθνικισμό του φαρμάκου.

Αμέσως μετά το Γερμανικό κράτος προχώρησε σε μαζικές παραγγελίες υπερβαίνοντας τις Βρυξέλλες.

Για μια ακόμα φορά η διαπίστωση ότι το υπερεθνικό όργανο που καλείται Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μόνο για την εξασφάλιση κερδών στις πολυεθνικές και τα καρτέλ επιβεβαιώθηκε.

Η Γερμανία, που να σημειωθεί ότι ασκεί την προεδρία της Ένωσης, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της, την αλληλεγγύη , τους θεσμούς, το ενωσιακό δίκαιο, τις ποσοστώσεις και όλα τα άλλα βαρύγδουπα πλην κενά περιεχομένου.

Αυτοί που τόσο συχνά μιλούσαν για την ανάγκη υπέρβασης των κρατών προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία θα βγάλουν άραγε τον σκασμό ή θα επιχειρούσαν ανάπλασης της προβληματικής του επιχειρηματολογίας.

Οι Βρετανοί σκέφτηκαν τη Βρετανία, οι Γερμανοί σκέφτηκαν τη Γερμανία και οι φυσικές κοινότητες μίλησαν.
Η Κομισιόν αρκέστηκε να διαδώσει υπογείως ότι είναι... ενοχλημένη.

Ο Γερμανικός τύπος προετοίμασε το έδαφος επικρίνοντας την Κομισιόν, ίσως ξέχασε τόσο ποιοι ελέγχουν τις Βρυξέλλες, καθώς και το γεγονός ότι οι συμφωνίες έγιναν κατά τη διάρκεια της Γερμανικής προεδρίας.

Το περίφημο επιχείρημα για την ανάγκη οι μικρές χώρες να καλυφθούν από τους ευρύτερους , ενισχυμένους υπερεθνικούς φορείς όπως και στην περίπτωση της κατανομής χρήματος, όπως και στις περιπτώσεις ανάπτυξης, όπως και στις περιπτώσεις κάλυψης έναντι τρίτων ( βλέπε Τουρκία), έχει γίνει κονιορτός.

Οι συμφωνίες της Γερμανίας με τις πολυεθνικές έγιναν σε χρόνο ρεκόρ, δεσμεύοντας ποσότητες που θα λείψουν από τους μικρούς...
Και πάλι εκκλήσεις και πάλι παρακάλια και πάλι συζητήσεις για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Για μια ακόμα φορά η εθνική προτεραιότητα δεν απασχολεί την μονίμως φιλο- ευρωπαϊκή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Απορεί κανείς σε ποιον ακριβώς μένουμε πιστοί στις Βρυξέλλες , στο Βερολίνο, στις κενές περιεχομένου ιδέες.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα που έκαναν πολύωρα χαριτωμένα αφιερώματα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά, γεννηθέντα στη Θεσσαλονίκη, οπαδό του Άρεως και άλλα τέτοια, ελάχιστα αναφέρονται στην εγκληματική κατανομή των εμβολίων.

Θα μας μείνουν τα εμβολιαστικά κέντρα και οι καμπάνιες στην τσέπη των καναλαρχών αφού και να πειστούν οι κάτοικοι αυτής της ταλαίπωρης επαρχίας της Ε.Ε που θα βρουν τα εμβόλια.

Ο εθνικισμός είναι εδώ γιατί είναι αληθινός και όχι προϊόν ιδεοληψίας και κερδοσκοπίας.

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας - Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου