GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στυγνή δολοφονία Αρμένιου από Αζέρο στρατιώτη στο Αρτσάχ - "Τους κόβουμε τα χέρια για να μάθουν"

Βίντεο σοκ - Όλες οι μεγάλες δυνάμεις (Ρωσία-ΗΠΑ-Κίνα) κλείνουν τα μάτια σε τρομερά εγκλήματα πολέμου Τούρκων και Αζέρων στο Ναγκόρνο Νέ...



Βίντεο σοκ - Όλες οι μεγάλες δυνάμεις (Ρωσία-ΗΠΑ-Κίνα) κλείνουν τα μάτια σε τρομερά εγκλήματα πολέμου Τούρκων και Αζέρων στο Ναγκόρνο

Νέοι φόβοι για τρομερά εγκλήματα πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουμε για μία ακόμη φορά, καθώς σε βίντεο ρωσικού δικτύου, ένας Αζέρος στρατιώτης καυχιέται στην κάμερα για τη δολοφονία Αρμένιου πολίτη, αφού πρώτα διέπραξε το ειδεχθές και απροκάλυπτο έγκλημα.

Σε ρωσικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένας στρατιώτης των αζερικών ενόπλων δυνάμεων, ισχυρίζεται ότι μόλις είχε εκτελέσει έναν Αρμένιο άμαχο, προκαλώντας αποτροπιασμό με αυτά που λαμβάνουν χώρα στο Ναγκόρνο.

«Φίλοι, υπάρχει μια αρμενική κούπα εκεί», λέει ο Αζέρος, δείχνοντας ένα λευκό αυτοκίνητο με πινακίδες Αρμενίας.

"Τον σκότωσα." Καθώς η κάμερα στρέφει για να δείξει ένα πτώμα στο μπροστινό κάθισμα, ο Αζέρος προσθέτει, «κόβουμε τα χέρια τους, ώστε να μην σηκώνουν όπλα και αυτό είναι ένα μάθημα για αυτούς”, τόνισε ο ίδιος.

Ο διεθνής οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέδωσε μάλιστα και σοβαρή προειδοποίηση για εγκλήματα πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά από ένα άλλο σοκαριστικό βίντεο που έδειχνε στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν να αποκεφαλίζουν έναν ηλικιωμένο άνδρα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προκαλώντας την οργή μεταξύ των χρηστών των κοινωνικών μέσων. 

Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές του rt.com αναφέρουν ότι το Αζερμπαϊτζάν κατηγορείται για εθνοκάθαρση καθώς τρομακτικό υλικό έρχεται κάθε ημέρα στα χέρια Ρώσων δημοσιογράφων.

Την ίδια στιγμή έχουμε Αζέρο αξιωματικό να πανηγυρίζει για τα εγκλήματα σε βάρος της Αρμενίας με τη χειρονομία των «Γκρίζων Λύκων».

Η εικόνα του Αζέρου είναι ένα νέο παραλήρημα παντουρκισμού και ισλαμικού φονταμενταλισμού για την κατάληψη του Ναγκόρνο .

Η Διεθνής Αμνηστία, μια ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει πιστοποιήσει 22 βίντεο που δείχνουν εκτελέσεις, κακοποίηση κρατουμένων και βεβήλωση νεκρών.

«Οι πράξεις αυτές και η έλλειψη ανθρωπιάς που αποτυπώνονται σε αυτά τα βίντεο, καταδεικνύοντας τη σκόπιμη πρόθεση των Αζέρων να προκαλέσουν θάνατο και ταπείνωση στα θύματα, διαπράττοντας σαφή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε ο Ντένις Κριβόσιφ, επικεφαλής έρευνας της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κεντρική Ασία.

Η προειδοποίηση της Διεθνούς Αμνηστίας έρχεται καθώς τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν παρέλαση της νίκης στην πρωτεύουσα, παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε μια φλογερή ομιλία, είπε ότι οι Αρμένιοι δεν πρέπει να επιδιώξουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα της κατάπαυσης του πυρός που έθεσε τμήματα γης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ υπό τον έλεγχο του Μπακού.

«Εάν ο αρμενικός λαός μπορεί να μάθει από τον πόλεμο του Καραμπάχ, θα ξεκινήσει μια νέα εποχή στην περιοχή», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι Αρμένιοι διαδηλωτές που αντιτάχθηκαν στη συμφωνία συγκρούστηκαν στο Ερεβάν, καθώς επιδιώκουν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Νικολ Πασινιάν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πόλεμος στο Ναγκόρνο και η στάση όλων των αποκαλούμενων μεγάλων δυνάμεων αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα του τι ακριβώς αναμένουμε να δούμε από εδώ και στο εξής.