GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αζερμπαϊτζάν: Κατέρριψε ρωσικό ελικόπτερο και ζητά συγγνώμη από τη Μόσχα (vid)

Το Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε αργά σήμερα το απόγευμα ότι αζέρικες δυνάμεις κατέρριψαν κατά λάθος ένα ρωσικό ελικόπτερο κοντά στα σύνορά τ...




Το Αζερμπαϊτζάν παραδέχτηκε αργά σήμερα το απόγευμα ότι αζέρικες δυνάμεις κατέρριψαν κατά λάθος ένα ρωσικό ελικόπτερο κοντά στα σύνορά του, στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, ζητώντας συγγνώμη από την Μόσχα για αυτό το «τραγικό συμβάν».

Λίγο νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένα ρωσικό ελικόπτερο MI-24 στις 18:30 ώρα Ελλάδας καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος στην επαρχία Αραράτ της Αρμενίας, σε μια ορεινή περιοχή κοντά στο αρμένικο χωριό Γιεράσχ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την επαρχία Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν.

Δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του ελικοπτέρου, που έπιασε φωτιά μετά την συντριβή του και ένα ακόμη μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

Η Ρωσία διατηρεί μόνιμη στρατιωτική παρουσία στην Αρμενία.

«Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν ζητά συγγνώμη από την ρωσική πλευρά για αυτό το τραγικό συμβάν που συνέβη κατά λάθος», ανακοίνωσε το αζέρικο υπουργείο Εξωτερικών, εξηγώντας ότι μια στρατιωτική μονάδα νόμισε πιθανές «προκλήσεις» από την αρμενική πλευρά «στο πλαίσιο της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Το Μπακού εξέφρασε συλληπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών μελών του πληρώματος και δήλωσε πρόθυμο να προσφέρει αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου.

Μόσχα και Άγκυρα «ακούν ο ένας τον άλλον», αλλά οι θέσεις τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ταυτίζονται, δηλώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Η Ρωσία και η Τουρκία συνεργάζονται μεταξύ τους, παρότι οι απόψεις σε ορισμένα ζητήματα δεν ταυτίζονται , δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη της στον ραδιοσταθμό Echo Moskvi. 

«Υπάρχουν (μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας -σ.σ) σημεία πλήρους ταύτισης, υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές απόψεις.

Παράλληλα βρισκόμαστε σε επαφή, ακούμε ο ένας τον άλλον, συνεργαζόμαστε σ’ εκείνα τα ζητήματα τα οποία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη» δήλωσε η Ζαχάροβα, υπογραμμίζοντας ότι στο ζήτημα της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οι απόψεις της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν ταυτίζονται.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS