GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μητσοτάκης: «Στο lockdown ο κόσμος αποταμιεύει χρήματα για να τα ξοδέψει μετά»

Σε μία απίστευτη δήλωση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο John Defterios, η οποία προβλήθηκε στο 5ο EU...




Σε μία απίστευτη δήλωση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο John Defterios, η οποία προβλήθηκε στο 5ο EU - Arab World Summit, ο οποίος υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των lockdown, τα οποία έχουν ρίξει εκατομμύρια Έλληνες στην φτώχεια, «αυξάνονται οι αποταμιεύσεις στην Ελλάδα» τις οποίες οι Έλληνες θα ξοδέψουν μετά το lockdown!

«Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότατη μόλις έχουμε το εμβόλιο.
Στην Ελλάδα οι αποταμιεύσεις αυξάνονται, που σημαίνει πως ο κόσμος θα θέλει να προβεί σε δαπάνες όταν η πανδημία τελειώσει.
Και οι επιχειρήσεις θα θέλουν να επενδύσουν.
Και οι έξυπνες επιχειρήσεις ήδη επενδύουν» δήλωσε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μάλιστα πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πήρε το δεύτερο lockdown νωρίτερα από ότι οι άλλες χώρες:

«Όλοι ήθελαν να αποφύγουν ένα δεύτερο lockdown.
Αλλά λίγο - πολύ συμβαίνει παντού στην Ευρώπη. 

Λάβαμε την απόφαση αυτή πιθανότατα νωρίτερα σε σχέση με άλλες χώρες, δηλαδή όταν είχαμε τις πρώτες ενδείξεις εκθετικής προόδου πήραμε την απόφαση για lockdown τριών εβδομάδων».

Η κυβέρνηση όπως φαίνεται και με τη νέα σημερινή αυστηροποίηση των μέτρων δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται πως η κοινωνία βρίσκεται οικονομικά και ψυχολογικά σε οριακό σημείο και τα πράγματα κινδυνεύουν να βγουν «εκτός ορίων» και νομίζει πως οι Έλληνες «αποταμιεύουν για να τα ξοδέψουν μετά», ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονται προ οικονομικού αφανισμού.