GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τραμπ: Kαι η Γερμανία θέλει να φύγω....

Την έντονη ενόχληση του Βερολίνου προκάλεσε η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο, σε προεκλογική του ομιλία, πως διάφορες δυνάμεις, α...




Την έντονη ενόχληση του Βερολίνου προκάλεσε η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο, σε προεκλογική του ομιλία, πως διάφορες δυνάμεις, ανάμεσά τους και η Γερμανία, επιθυμούν να ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Η Κίνα θέλει να φύγω. Το Ιράν θέλει να φύγω. Η Γερμανία θέλει να φύγω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην πόλη Ρέντινγκ, στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

Γερμανική ενόχληση

«Αναγκαστήκαμε να ακούσουμε τον Τραμπ να αναφέρεται στην Κίνα, τη Ρωσία και την ΕΕ στην ίδια πρόταση και να τις χαρακτηρίζει τους βασικούς αντιπάλους των ΗΠΑ» αντέδρασε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Tagesspiegel am Sonntag και δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί.

«Αυτό πρέπει να τελειώσει» ανέφερε έντονα, εκφράζοντας τη δυσφορία του για τον τρόπο με τον οποίο ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χειρίζεται τη σχέση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απέφυγε πάντως να δώσει σαφή απάντηση ερωτηθείς εάν θα προτιμούσε νίκη του Τραμπ ή του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

«Θα ήταν επικίνδυνο εάν, ως υπουργός Εξωτερικών, εξέφραζα τις προσωπικές μου επιθυμίες για τα αποτελέσματα εκλογών σε άλλες χώρες», είπε, και πρόσθεσε ότι δεν αποφασίζει το Βερολίνο, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που θα εκλέξουν δημοκρατικά τον πρόεδρό τους.

«Κατόπιν θα διαχειριστούμε το εκλογικό αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι», διαβεβαίωσε.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Βερολίνο θα επιδιώξει να εξευρεθεί κοινή προσέγγιση με τις ΗΠΑ μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Θα προσεγγίσουμε την Ουάσινγκτον σύντομα μετά τις εκλογές — για να προτείνουμε διατλαντικό ‘new deal’», είπε ο Μάας.

Απαιτείται όσο ποτέ κοινή προσέγγιση για τους «κανόνες του παιγνιδιού» σε παγκόσμιο επίπεδο, εξήγησε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. 

Επισήμανε ότι σε πεδία όπως είναι το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και η πανδημία του κορονοϊού, οι προσεγγίσεις που βασίζονται αποκλειστικά στα εθνικά συμφέροντα αποδεικνύονται ανεπαρκείς.

«Το μέλλον του κόσμου θα είναι καταστροφικό εάν δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας», προειδοποίησε ο Μάας.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr