GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τί είναι το «Great Reset»

Γραφει ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης   Όταν παλαιότερα αυτοί που ισχυριζόταν πως πολλές εκ των ΜΚΟ πλούτιζαν χρησιμοποιώντας την μετανάστευση κ...



Γραφει ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης 

Όταν παλαιότερα αυτοί που ισχυριζόταν πως πολλές εκ των ΜΚΟ πλούτιζαν χρησιμοποιώντας την μετανάστευση κάποιοι τους χαρακτήριζαν ως συνωμοσιολόγους.

Όταν έλεγαν ότι η μαζική μετανάστευση αποτελεί επί της ουσίας ευθεία αντικατάσταση πληθυσμών τους αποκαλούσαν ακροδεξιούς και ρατσιστές.

Τέτοιου είδους κατηγορίες εκτοξεύονται με δύο στόχους.

Πρώτον για να επιχειρήσουν δολοφονίες χαρακτήρων. 
Και δεύτερον για να περιθωριοποιήσουν εκείνους που αποκαλύπτουν την αλήθεια ώστε ενδιαμέσως να εκτελεστούν οι επιδιώξεις των ελίτ.

Μπορεί οι κάτοικοι όλης της Ευρώπης να έχουν τρομακτικά προβλήματα με το ριζοσπαστικό Ισλάμ αλλά αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα των ελίτ.
Από την αθρόα μετανάστευση πλούτισαν χρησιμοποιώντας πάμφθηνα εργατικά χέρια για 30 συναπτά έτη τουλάχιστον.

Tώρα που η ανάπτυξη και η επιβίωσή τους έρχεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις βρήκαν τον κινεζικό κορωνοϊό ως μία ευκαιρία για το «Great Reset», την Μεγάλη Επαναφορά.

Επισήμως η θεωρία αυτή διατυπώθηκε στις αρχές καλοκαιριού σε μία τηλεδιάσκεψη την διοργάνωση της οποίας ανέλαβε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Σε αυτήν συμμετείχαν ορισμένοι από τους επιφανέστερους επιχειρηματίες του πλανήτη, πολιτικοί και ακτιβιστές.

Το Great Reset σκοπεύει να αναδιατάξει τον ίδιο τον καπιταλισμό υιοθετώντας εναλλακτικές οικονομικές πολιτικές οι οποίες θα σοσιαλίζουν.

Ανάμεσα σε αυτές θα βρίσκονται: - εκτεταμένα κυβερνητικά προγράμματα τα οποία θα συνοδεύονται από φόρους περιουσίας - η «νέα πράσινη συμφωνία» όπου επί της ουσίας θα χρησιμοποιηθεί το περιβάλλον ως μέσο για να νομοθετηθούν ομοιογενείς κρατικιστικοί κανονισμοί σε όλα τα κράτη παγκοσμίως (αλλά πάντα με ένα χαρούμενο χαμόγελο καθαρού αέρα από τον Αλ Γκορ και τον Λεονάρτνο Ντι Κάπριο) και - το παγκόσμιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα όπου θα είναι μία μετεξέλιξη του κομμουνισμού της Σοβιετικής Ένωσης διά μέσω του οποίου θα δικαιολογηθεί η επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης εξαιτίας της οποίας θα χαθούν δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Θυμάστε το επιχείρημα της μικρής εκείνης κάστας που απομυζούσε τον πλούτο των Ρώσων στην Σοβιετική Ένωση;
Να σας το θυμίσω: «όλοι είχαν δουλειά στην Σοβιετική Ένωση».

Το νέο επιχείρημα θα είναι «όλοι έχουν εισόδημα» στο Παγκόσμιο Κράτος.
Φυσικά αυτές οι επιδιώξεις για μία «παγκόσμια συνεννόηση» δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτουν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ουίλσον μέσα από το League of Nations προσπάθησε αλλά απέτυχε.

Ο Ρούσβελτ μετά την μεγάλη ύφεση και το New Deal συνέβαλλε στην δημιουργία του ΟΗΕ έναν υπερεθνικό οργανισμό που όλως τυχαίως σήμερα επισήμως υποδαυλίζει την μαζική μετανάστευση πληθυσμών.

Στο ίδιο πνεύμα η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο τελευταίος κάλυψε τις ευθύνες του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας για την μετάδοση της πανδημίας την επίδραση της οποίας εκμεταλλεύονται οι παγκοσμιοποιητές για το Great Reset.

Ο Βιλφρέντο Παρέτο που ίσως έχει διατυπώσει πιο σωστά από όλους την ιστορία ως ένα πεδίο σύγκρουσης των ελίτ ίσως να έλεγε ότι όλοι αυτοί οι υπερεθνικοί οργανισμοί ήταν και είναι προσχηματικοί ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κράτος για το οποίο ανταγωνίζονται οι ελίτ μεταξύ τους για το ποιοι θα έχουν την εξουσία της ανθρωπότητας.

Ένας τέτοιος υπερεθνικός οργανισμός που εργάζεται προς την κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης χρησιμοποιώντας την κουλτούρα ως όχημα μιας και δεν φτάνει η υγεία και η οικονομία είναι η UNESCO.
Ο πρώτος που διηύθυνε την UNESCO ήταν ο Julian Huxley.

Πίστευε ότι για να επιτευχθεί η επιθυμητή «εξελικτική πρόοδος» της ανθρωπότητας πρέπει να γίνει κοινός τόπος «η απόλυτη ανάγκη για παγκόσμια πολιτική ενότητα και να εξοικειωθούν όλοι οι λαοί με τις συνέπειες της μεταφοράς πλήρους κυριαρχίας από ξεχωριστά έθνη σε έναν παγκόσμιο οργανισμό».
Είχα γράψει από την αρχή αυτής της κρίσης ότι είναι ψευδοδίλλημα το «υγεία ή ελευθερία».

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζουν υγιώς δίχως ελευθερία.

Με τα υποχρεωτικά λουκέτα στις επιχειρήσεις οφελειμένες είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις εκείνες που έχουν την δυνατότητα να πωλούν τα προϊόντα τους ηλεκτρονικά.
Ένα τεράστιο μερίδιο της οικονομίας όμως απαρτίζεται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πολλές εξ αυτών, αν δεν κλείσουν, την επόμενη μέρα θα βρεθούν σε τρομερά δύσκολη οικονομική θέση.
Αυτήν την δεινή οικονομική θέση της επόμενης ημέρας την οποία έφερε η πανδημία θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για το Great Reset.
Όπως και το περιβάλλον.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ συμμετείχαν και ακτιβιστές.
Τα ΜΜΕ για να κάνουν συστηματική πλύση εγκεφάλου χρειάζονται εικόνα, εικόνα «αναταραχής» από ανθρώπους που «αυθόρμητα» διαδηλώνουν.

Και με τον αντίλογο τί θα κάνουν;

Ο αντίλογος βρίσκεται στο διαδίκτυο και στις μη συστημικές εφημερίδες.

Το διαδίκτυο όπως όλα δείχνουν οι μεγάλες εταιρείες όπως το facebοok και το twitter ξεδιάντροπα είναι έτοιμες να το λογοκρίνουν ωμά.
Ό,τι δεν λογοκρίνεται θα κατατάσσεται στην σφαίρα της «συνωμοσίας».

Ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης είναι Πολιτικός Επιστήμων, απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έλαβε εξειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία και Ανάλυση ενώ έχει διατελέσει Επικοινωνιακός Σύμβουλος και Campaign Manager.
Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.
Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Cardiff University Business School και το Institute of Chartered Shipbrokers με εξειδίκευση στη Ναυτιλιακή Πολιτική και στην Αγοροπωλησία Πλοίων.
Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών (www.diesyi.gr) ενώ είναι τακτικός αρθρογράφος στις εφημερίδες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΣΤΙΑ και επιστημονικός συνεργάτης της μηνιαίας επιθεώρησης «Νέα Πολιτική». rkaliviotis@gmail.com