GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ θέλουν συμμετοχή της Τουρκίας στον East Med

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ την ημέρα της ανακοίνωσης από τα ΜΜΕ της «εκλογής» του Τζο Μπάιντεν σε πρόεδρο των ΗΠΑ, έσπευσ...




Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ την ημέρα της ανακοίνωσης από τα ΜΜΕ της «εκλογής» του Τζο Μπάιντεν σε πρόεδρο των ΗΠΑ, έσπευσε να θέσει το νέο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, λέγοντας πως η Τουρκία θα πρέπει να συμμετάσχει στον East Med!

«Υποστηρίζουμε τον ρόλο της Ελλάδας στο East Med Gas Forum. Υποστηρίζουμε ό,τι έχει κάνει η Ελλάδα με την Αίγυπτο, με το Ισραήλ, με την Κύπρο, στην ενεργειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Ωστόσο, χαιρετίζουμε επίσης την προοπτική η Τουρκία, εάν είναι πρόθυμη να συμπεριφερθεί βάσει του διεθνούς δικαίου, να είναι ένας από τους εταίρους της συμμαχίας.

Αλλά αυτό δεν γίνεται μονομερώς.
Πρέπει γίνει με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων», ανέφερε ο Τζέφρι Πάιατ Επίσης ο κ.Πάιατ ήτνα αρκετά πιο «μαλακός» απ'ότι συνήθως για τους S-400 της Τουρκίας λέγοντας απλά πως δεν «βοηθούν».

«Δεν βλέπω δραστηριότητες, όπως την παραλαβή του αντιαεροπορικού συστήματος των S-400 στην Τουρκία να βοηθά τη σταθερότητα».

Ο κ.Πάιατ αποτελεί έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Μπάιντεν και άτομο απολύτου εμπιστοσύνης, καθώς ο πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τον είχε βάλει ως πρέσβη στην Ουκρανία και υπεύθυνο της αποτυχημένης πολιτικής των ΗΠΑ στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται από αναλυτές να ευνοήσει την Τουρκία η οποία είναι απαραίτητη στις ΗΠΑ για να «χτυπήσουν» την «νέμεσις» του βαθέως αμερικανικού κράτους, Ρωσία.

Γι'αυτό και η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αυξήσει τις πιέσεις προς την Ελλάδα να υποχωρήσει στις τουρκικές απαιτήσεις για να ικανοποιηθεί ο Ερντογάν και η δήλωση του Τζέφρι Πάιατ ήταν η πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

pronews.gr