GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το Πολυτεχνείο και η θεωρία των δύο άκρων

του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου Πριν από ένα μήνα περίπου η κυβέρνηση της ΝΔ καταδίκασε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ως μέλη εγκληματικής οργάν...



του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

Πριν από ένα μήνα περίπου η κυβέρνηση της ΝΔ καταδίκασε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Με αυτή την καταδίκη πέτυχε δύο στόχους.

Από την μία στοχοποίησε και ενοχοποίησε τον πατριωτικό χώρο ως "εν δυνάμει εγκληματίες" με την καταδίκη και τις συνακόλουθες φυλακίσεις να λειτουργούν ως φόβητρο για όποιον δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο.

Από την άλλη, με την συγκέντρωση της αριστεράς έξω από το Εφετείο, συγκέντρωση που καταπάτησε κάθε κανονισμό και νόμο που ίσχυε για υγειονομικούς λόγους, έδωσε σε αυτήν ένα άλλοθι, να δικαιολογήσει την ύπαρξή της και να αυταπατάται ότι αυτό καταδίκασε "τους φασίστες".

Με τις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο που όλα τα κόμματα της αριστεράς έχουν δηλώσει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συμμετάσχουν, η ΝΔ έχει άλλη μία χρυσή ευκαιρία.

Οι συλλήψεις των αναρχικών στον χώρο του Πολυτεχνείου και των Εξαρχείων, δείχνουν ότι η κυβέρνηση αυτή την φορά δεν θα επιτρέψει την καταπάτηση των κανονισμών που έχει θέσει για τις συγκεντρώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει πολλούς από τους στόχους της.

Πρώτον, θα ευχαριστήσει το "δεξιό" κοινό της που μετά από καιρό θα δει την αριστερά να στοχοποιείται και να μην αφήνεται να κάνει τα γνωστά "μπάχαλά" της. 

Δεύτερον, στην Βουλή θα υπάρξει μεγάλη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25 για την καταπάτηση των δικαιωμάτων, την υποβάθμιση του μηνύματος του Πολυτεχνείου και τα λοιπά.

Τρίτο, για λίγες μέρες με τα όποια επεισόδια στους δρόμους και τις φωνασκίες στην Βουλή, τα ΜΜΕ θα έχουν ένα ωραίο σόου να παρουσιάζουν ώστε η κοινή γνώμη να ξεχαστεί, για λίγο τουλάχιστον, από τις επιπτώσεις του ιού και κυρίως από τις απαγορεύσεις που αυτή επιβάλλει και τις οικονομικές συνέπειές του. 

Το σπουδαιότερο όλων όμως είναι ότι η ΝΔ θα μπορέσει να δημιουργήσει το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θέλει να κινηθεί τους επόμενους μήνες, οι οποίοι λόγω των μέτρων και του κορωνοϊού είναι πολύ σημαντικοί για την κυβερνητική επιβίωση.

Θα έχει δημιουργήσει την θεωρία των 2 άκρων. Από την μία οι καταδικασμένοι "ακροδεξιοί" που είναι, όπως είπαμε "εν δυνάμει εγκληματίες" και από την άλλη οι ανεύθυνοι αριστεροί που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες.

Στην μέση και υπεράνω όλων ια βρίσκεται η "υπεύθυνη" κυβέρνηση που μας προστατεύει από τον ιό, αλλά και από τις εξαλλοσύνες των 2 πολιτικών άκρων.

"Διαλέξτε εμάς", θα λένε, "ή τους νεοναζί και τους αριστερούς μπαχαλάκηδες."

Ειδικά δε, ο αναρχικός χώρος, θα έχει παίξει τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου και η "θυματοποίηση" του δεν θα ενοχλήσει κανέναν.

Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΚΕ που ούτως ή άλλως θεωρεί τους αναρχικούς ως προβοκάτορες.

Παράλληλα η ΝΔ θα έχει ικανοποιήσει και τα όποια αντιαριστερά αντανακλαστικά έχουν μείνει σοτυς ψηφοφόρους της, δείχνοντας αυτό το αυστηρό προφίλ της ώστε να ξεχαστούν οι απαγορεύσεις.

Ο μη εορτασμός των εθνικών εορτών, το κλείσιμο των εκκλησιών και η αντιλαϊκή και καταστροφική οικονομική πολιτική της.

Ένας όμορφος κόσμος νεοδημοκρατικά και φιλελεύθερα πλασμένος για φοβισμένους πολίτες, άβουλους και αποπροσανατολισμένους.

Εξαιτίας όλων αυτών ο πατριωτικός χώρος δεν έχει τίποτα για να χαρεί, εάν η ΝΔ δείξει το αυστηρό της προσωπείο, κατά τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου.

Μιας και γιορτής ανούσιας, υποκριτικής που έχει χάσει κάθε περιεχόμενο και λαϊκής αποδοχής.

Αντίθετα, ο χώρος των εθνικών δυνάμεων, περισσότερο από ποτέ, οφείλει να κόψει κάθε "γέφυρα" με αυτή την δεξιά των φιλελευθέρων, των υποταγμένων στις Βρυξέλλες και στις πολυεθνικές.  

Οφείλει αυτός ο χώρος με μπροστάρη τον Εθνικισμό να δημιουργήσει την δική του πολιτική εναλλακτική: 

"Φανατικά εθνική απέναντι στις υποχωρήσεις, αμετανόητα αντιμεταναστευτική απέναντι στην αντικατάσταση του πληθυσμού της χώρας και απόλυτα αντιφιλελεύθερη απέναντι στην διάλυση της κοινωνίας και της υποταγής στο διεθνές κεφάλαιο."

Κυρίως όμως αυτός ο χώρος οφείλει να αποβάλλει τα όποια ενοχικά σύνδρομα προσπαθούν να του επιβάλλουν και να έχει στην κοινωνία, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος για την ανατροπή του εξαρτημένου αυτού πολιτικού συστήματος.

*Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είναι Μέλος Πολιτικού Γραφείου Εθνικού Μετώπου