GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ποιοι είναι τελικώς αυτοί οι «ακροδεξιοί», «φασίστες», «ναζί» κ.ο.κ.; Ποιος ορίζει ποιοί είναι;

Γράφει ο Ευρύαλος «Μαμά, μην αναρτήσεις την σημαία στο μπαλκόνι. Θα μας περάσουν για φασίστες». Αυτή ήταν η προτροπή φοιτήτριας προς τη ...




Γράφει ο Ευρύαλος

«Μαμά, μην αναρτήσεις την σημαία στο μπαλκόνι.

Θα μας περάσουν για φασίστες».

Αυτή ήταν η προτροπή φοιτήτριας προς τη μητέρα της εν όψει της εθνικής επετείου, όπως έφτασε στα αυτιά μου, στο πλαίσιο τυχαίας συζητήσως.

Τι είναι λοιπόν «φασισμός» και ποιός ορίζει ποιοί είναι «φασίστες»;

Μήπως η πλύση εγκεφάλου που υφιστάμεθα, ως λαός, έχει πετύχει να απενεργοποιήσει την κριτική μας αντίληψη;

Μήπως εντέλει τα αισθητήριά μας αρχίζουν και ατονούν;

Στις μέρες μας οποιοσδήποτε αποτολμήσει και αντιδράσει στην επιβαλλόμενη παγκοσμιοποίηση ή έστω εκφράσει ενστάσεις απέναντι στο αφήγημα της αριστεράς, εισπράττει αυτομάτως, υπό το κράτος κοινωνικών αυτοματισμών και άκρατων ιδεοληψιών, χαρακτηρισμούς όπως «ακροδεξιός», «φασίστας», «ναζί», «ρατσιστής», «ισλαμοφοβικός» κ.ο.κ. Στόχος αυτών των παρωχημένων κατηγοριών και σχετικών αφοριστικών χαρακτηρισμών είναι η εξουδετέρωση οποιουδήποτε σηκώσει κεφάλι και διαφωνήσει με την συντελούμενη πολτοποίηση των εθνών.

Οι λέξεις αυτές προτιμώνται εσκεμμένως λόγω της τεράστιας επικοινωνιακής τους δυνάμεως και πολιτικής τους βαρύτητας.

Για αυτόν τον λόγο η καθεστωτική προπαγανδιστική βιομηχανία επενδύει περισσότερο στην διέγερση του συναισθήματος, παρά στην παράθεση λογικών επιχειρημάτων, στοχεύει κυρίως δε στην θυμική έξαρση και σύγχυση.

Οι λέξεις αυτές δεν αποτελούν τίποτε άλλο πέρα από αρτισύστατους επικοινωνιακούς νεολογισμούς της σύγχρονης τυραννίας της παγκοσμιοποιήσεως απέναντι σε όσους απορρίπτουν την ατομοκεντρική κοινωνία της νεωτερικότητας και υπερασπίζονται την διαιώνια αρχή των εθνοτήτων και της εθνικής συγκροτήσεως του κόσμου.

Αυτοί λοιπόν οι οποίοι υβρίζονται ως «φασίστες», «ναζί» κ.τ.λ. είναι αυτοί οι οποίοι υπερασπίζονται τις συλλογικότητες του ανθρώπου, ήτοι την φυσική κοινότητα, την εθνική κοινότητα, τον εθνικό πολιτισμό! 

Είναι όσοι προασπίζουν την Εθνική Ταυτότητα, μη αποδεχόμενοι την πολτοποίηση των εθνών.

Είναι όσοι υπερασπίζονται την εθνική συνείδηση, ως την νοητή εκείνη πνευματική αλυσίδα συνοχής των γενεών.

Η Ιστορία είναι συγκεκροτημένη σε ομόκεντρους κύκλους.

Από έξω προς τα μέσα, οι ευρύτεροι κύκλοι είναι οι εθνικοί Πολιτισμοί, οι οποίοι περικλείουν συγγενή έθνη.

Ο αμέσως επόμενος ομόκεντρος κύκλος είναι η εθνική κοινότητα, το έθνος, εντός του οποίου αναπτύσσονται οι συλλογικές πολιτισμικές ενότητες, της θρησκείας, της εθνικής ταυτότητας, της γλώσσας κτλ.

Ο αρχικός δε εσωτερικός ομόκεντρος κύκλος είναι η φυσική κοινότητα, το βιολογικό υπόστρωμα, ο λαός. 

Όποιος λοιπόν υπεραμύνεται της φυσικής αυτής αρμονικής συγκροτήσεως του κόσμου, αντιτίθεται στην διατάραξη της εθνικής αντιλήψεως, στην διάρρηξη αυτών των ομόκεντρων κύκλων, στην βίαιη διαμετακόμιση ανθρωπίνων μαζών από τόπο σε τόπο, στις μείξεις των φυλών, στην αλλοίωση της εθνολογικής συστάσεως των κοινωνιών, στην αποσύνδεση του ανθρώπου από τήν γή του και στην παγκοσμιοποίηση, βαφτίζεται από το καθεστώς αμέσως, με συνοπτικές διαδικασίες, ως «ακροδεξιός, «φασίστας» «ναζί» κτλ.