GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κλείνουν δημοτικά σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Με εισήγηση των λοιμωξιολόγων που ολοκλήρωσαν τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι Με εισήγηση των λοιμωξιολόγων που ολοκλήρωσαν τη σύσκ...



Με εισήγηση των λοιμωξιολόγων που ολοκλήρωσαν τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι

Με εισήγηση των λοιμωξιολόγων που ολοκλήρωσαν τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι, κλείνουν δημοτικά σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί με εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν λίγο μετά τις 19:00 την Παρασκευή τη σύσκεψη που είχαν από το μεσημέρι.

Στην δίωρη συνεδρίαση, που τελείωσε λίγο πριν τις 7, γεγονός που οδήγησε σε αναβολή για αύριο Σάββατο των ανακοινώσεων από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι λοιμωξιολόγοι ζητούν από την κυβέρνηση να κλείσει νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown.

Ακόμη δεν είναι γνωστό τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς, που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων και δεν περιλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο στόχος με κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα, είναι ο περιορισμός της κινητικότητας και η ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.
'Ηδη, οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τους γονείς των μαθητών τους για εγγραφή των παιδιών στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας πως αν χρειασθεί να κλείσουν, η κυβέρνηση θα το κάνει.