GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μια ανάσα από το βαλιτσάκι με τους κωδικούς του πυρηνικού πολέμου ο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 253 έναντι 214 στο Σώμα των Εκλεκτόρων   Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια...




Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 253 έναντι 214 στο Σώμα των Εκλεκτόρων
 

Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το 49,4% των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Στην επίσης κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια, όπου ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εξασφάλισε νωρίτερα σήμερα το προβάδισμα, έχει διευρύνει την διαφορά του από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 1.097 ψήφους, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν πήρε το προβάδισμα στην πολιτεία της Τζόρτζια και προηγείται με 917 ψήφους του αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα.

Ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 49,39% και 2.449.371 ψήφους και ο Ντόναλντ Τραμπ το 49,37% και 2.448.454 ψηφους.Nα σημειωθεί ότι η καταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζιααναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο δέκα μέρες μετά τις προεδρικές εκλογέςτης Τρίτης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη εκλογικός αξιωματούχος της πολιτείας.

Μέχρι σήμερα ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 ή 264 μεγάλους εκλέκτορες, αναλόγως του αν συμπεριληφθεί τελικά και η Αριζόνα στις Πολιτείες τις οποίες έχει ήδη κερδίσει.

Δύο μεγάλα αμερικανικά μέσα, το Fox και το Associated Press τον θεωρούν ήδη νικητή εκεί, ωστόσο τα υπόλοιπα εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα είναι ακόμη αβέβαιο.

Ως τώρα όμως ο Μπάιντεν βλέπει το προβάδισμά του να συρρικνώνεται στην Αριζόνα.

Στην πολιτεία αυτή (11 εκλέκτορες), ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται με περίπου 46.000 ψήφους. 

Πηγή: ΑΜΠΕ