GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ιράν: «Θα πέσουμε πάνω στους δολοφόνους του μάρτυρα μας και θα τους κάνουμε να το πληρώσουν»

Ο στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Χοσεΐν Ντεγκάν, τόνισε πως η δολοφονία του αξιωματούχου του...



Ο στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Χοσεΐν Ντεγκάν, τόνισε πως η δολοφονία του αξιωματούχου του ιρανικού υπουργείου Άμυνας, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, δεν θα μείνει αναπάντητη.

Ο πυρηνικός φυσικός Φαχριζαντέχ, επικεφαλής της μονάδας έρευνας και καινοτομίας του ιρανικού υπουργείου Άμυνας, δολοφονήθηκε νωρίτερα σήμερα, όπως επιβεβαιώθηκε από την Τεχεράνη.

Ο επιστήμονας και οι σωματοφύλακές του δέχθηκαν επίθεση από ομάδα αγνώστων στην πόλη Αμπσάρντ κοντά στην ιρανική πρωτεύουσα και κατέληξε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

«Θα πέσουμε πάνω στους δολοφόνους του αθώου μας μάρτυρα σαν κεραυνός και θα τους κάνουμε να μετανιώσουν για ότι έκαναν» δήλωσε ο Ντεγκάν, όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Όπως και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ και ο σύμβουλος του Χαμενεΐ, πιστεύει ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, κατά τη διάρκεια της επίθεσης υπήρξαν πυροβολισμοί και τουλάχιστον μία έκρηξη.

Αρκετές φορές Ιρανοί πυρηνικοί επστήμονες έχουν γίνει στόχοι δολοφονικών επιθέσεων.

Πολλοί στο Ιράν πιστεύουν ότι οι απόπειρες αυτές έχουν γίνει από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, τη Μοσάντ.

Αν και το Ισραήλ ούτε το έχει επιβεβαιώσει, ούτε το έχει αρνηθεί, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι θα επιδιώξουν να σταματήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.