GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δεν τηρεί ούτε τα... προσχήματα ο Ζάεφ με αμερικάνικες πλάτες και παραβιάζει ακόμη και τις «Πρέσπες» - Η Αθήνα ακούει;

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πιά ο σκοπιανός Ζόραν Ζάεφ γνωρίζοντας ότι από ελληνικές πλευράς δεν... κουνιέται φύλλο ο,τι και να κάνει. ...



Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πιά ο σκοπιανός Ζόραν Ζάεφ γνωρίζοντας ότι από ελληνικές πλευράς δεν... κουνιέται φύλλο ο,τι και να κάνει.

Παραβιάζοντας ακόμη και την Συμφωνία των Πρεσπών (που ακόμη και νυν βουλευτές της ΝΔ περιέγραφαν ως προδοτική αλλά η κυβέρνηση τηρεί λές και είναι το "ευαγγέλιο") προκαλεί λέγοντας ότι είναι πιο βέβαιος από ποτέ για την ένταξη της "Μακεδονίας" στην ΕΕ. 

Έχοντας την στήριξη των Αμερικανών θεωρεί ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βουλγαρίας και ούτε καν θυμάται ότι υπάρχει και η Ελλάδα... Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ σημείωσε:

"Ο λαός της Μακεδονίας κοιτούσε πάντοτε και συνεχίζει να κοιτάει προς το μέλλον.
Ολα τα προβλήματα, οι κατοχές και οι αποκλεισμοί ξεπεράστηκαν και ξεπεράστηκαν λόγω της επιθυμίας για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή.
Έτσι είναι τώρα.
Προσβλέπουμε στην Ευρώπη, αυτός είναι ο μοναδικός μας δρόμος για ένα καλύτερο αύριο.
Αφήνουμε την απομόνωση στο παρελθόν επειδή γνωρίζουμε ότι το μέλλον της Μακεδονίας είναι ευρωπαϊκό.
Με αυτό το όνομα, συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις. 
Είναι τόσο ευρωπαϊκό όσο και μακεδονικό.
Θα ενταχθούμε ως Μακεδόνες που μιλούν Μακεδονικά!"



Όπως καταλαβαίνει κανείς στα Σκόπια έχουν ήδη "καταργήσει" ακόμη και το "Βόρεια" και χρησιμοποιούν νέτα-σκέτα το Μακεδονία, επιβεβαιώνοντας όλους αυτούς που δεν αντιτέθηκαν απλά στην συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κατήγγειλαν και την ενδοτική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε "σπόνσορα" των Σκοπιανών, στην προσπαθειά τους να μπούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήταν άλλωστε ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ που ευχαριστούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την βοηθειά του, παρά το ότι προεκλογικά ο Έλληνας πρωθυπουργός ισχυριζόταν ότι θα χρησιμοποιούσε την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων για να πετύχει "βελτιώσεις" στην συμφωνία των Πρεσπών. Κάτι που φυσικά δεν έγινε...

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πάντως προχώρησε σε αυτήν την ανάρτηση μετά την παρουσίαση, στον ίδιο λογαριασμό του στο facebook, της επιστολής που έλαβε από τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ Φίλιπ Ρίκερ – και πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Σκόπια – ο οποίος τον διαβεβαιώνει για τη στήριξη από τις ΗΠΑ των προσπαθειών ένταξης του κρατιδίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.