GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κρεμλίνο: Τι είπε ο Πούτιν για τις αμερικάνικες εκλογές!

Σε αντίθεση με τους γερμανοκινούμενους ηγέτες της ΕΕ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα περιμένει το τέλος των διαδικασιών για να δώσει συγχαρητήρι...




Σε αντίθεση με τους γερμανοκινούμενους ηγέτες της ΕΕ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα περιμένει το τέλος των διαδικασιών για να δώσει συγχαρητήρια στον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιμένει την ανακοίνωση των «επίσημων» αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ για να συγχαρεί τον νικητή, έχοντας σημειώσει την αμφισβήτηση της νίκης του νεοκλεγέντα προέδρου Τζο Μπάιντεν από τον απερχόμενο Ντόναλντ Τραμπ. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα θεωρεί ότι είναι καλύτερα να περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα για να σχολιάσει.

Πάντως, για κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα σεβασθεί την επιλογή του αμερικανικού λαού, «όποια και αν είναι αυτή».

Αντίθετα με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, η Κίνα, η Ρωσία, το Μεξικό και η Βραζιλία δεν έχουν ακόμη συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν. Πάντως μια ενδεχόμενη εκλογή Μπάιντεν μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση του ψυχρού πολέμου και επιδείνωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων, κυρίως λόγω της Ουκρανίας. 

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι έτοιμος να συνεργασθεί με οποιονδήποτε αμερικανό πρόεδρο και ότι η Ρωσία ελπίζει ότι με τον «επόμενο» θα γίνει δυνατός ένας διάλογος ώστε να υπάρξει συμφωνία για τους τρόπους εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων».