GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παραδόθηκαν οι Αρμένιοι - «Δεχθήκαμε την οδυνηρή συμφωνία» - Οργή λαού στο Ερεβάν

Ο Νικόλ Πασινιάν, πρωθυπουργός της Αρμενίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο πως η χώρα του έφτασε σε «οδυνηρή» συμφωνία παράδοσης με το Αζερμπ...
Ο Νικόλ Πασινιάν, πρωθυπουργός της Αρμενίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο πως η χώρα του έφτασε σε «οδυνηρή» συμφωνία παράδοσης με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που θα σημάνει το τέλος των εχθροπραξιών, ενώ τα αζέρικα στρατεύματα βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Αρτσάχ, Στεπανακέρτ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τη συμφωνία το μέτωπο θα σταματήσει εκεί που βρίσκεται τώρα και η Αρμενία θα παραδώσει στο Αζερμπαϊτζάν την πόλη Σούσα και δεκάδες άλλες πόλεις και χωριά που είχαν απελευθερώσει οι Αρμένιοι πριν 30 χρόνια.

Στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γιερεβάν εκτυλίσσονται συγκλονιστικές και σπαρακτικές στιγμές με ανθρώπους να έχουν βγει στους δρόμους, και κάποιοι να οδύρονται και άλλοι να βρίζουν, με κάποιους να έχουν εισβάλει σε κυβερνητικά κτήρια, καθώς η οργή ξεχειλίζει.Περίπου 2.000 Αρμένιοι πέθαναν στις συγκρούσεις.
Ο αμφιλεγόμενος ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook το εξής: «Αγαπητοί πολίτες, αδελφοί και αδελφές, για μένα προσωπικά και για όλους μας, πήρα μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση.


Μαζί με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν, υπέγραψα μια δήλωση για τον τερματισμό του πολέμου του Καραμπάχ από τη 01:00 π.μ.».

Επίσης, ο Αρμένιος πρωθυπουργός χαρακτήρισε το κοινό κείμενο της συμφωνία ως «απερίγραπτα οδυνηρό» τόσο για εκείνον όσο και για τον λαό της χώρας του.

Αυτή ήταν μία μεγάλη νίκη των Τούρκων οι οποίοι κυρίως με τα drones που για πρώτη φορά στην στρατιωτική ιστορία τα χρησιμοποίησαν σε ρόλο εγγύς εναέριας υποστήριξης μικρών μονάδων, άλλαξαν τον ρου αυτής της σύγκρουσης που είχε παραμείνει παγωμένη επί χρόνια.

Οι Αρμένιοι είναι οι πρώτοι Χριστιανοί από το 1974 στην Κύπρο που πλέον νιώθουν στο «πετσί» τους τον τουρκικού επεκτατισμό, καθώς δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι βρίσκονται πλέον υπό τουρκοαζερικό ζυγό.

Η Ελλάδα θα πρέπει να τα λάβει όλα αυτά πολύ σοβαρά υπόψιν της και να ανατρέψει τάχιστα το εθνικό έγκλημα του αυτοαφοπλισμού στο οποίο μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις των Μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα.

Αλλά και να βρει τρόπο άμεσης αντιμετώπισης των τουρκικών drones, τα οποία μετατρέπονται σε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα τόσο στο πεδίο της μάχης, όσο και σε στρατηγικό επίπεδο όπως απέδειξαν οι πρόσφατες συγκρούσεις στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ που αποδεκάτισαν τα τακτικά στρατεύματα του αντιπάλου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αρμένιου πρωθυπουργού: 

«Αγαπητοί συμπατριώτες, αδελφές και αδελφοί.

Έχω πάρει μια πολύ, πολύ δύσκολη απόφαση για τον εαυτό μου και για όλους μας.

Έχω υπογράψει μια δήλωση με τους Προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου του Καραμπάχ στις 01:00.

Το κείμενο της δήλωσης που έχει ήδη δημοσιευτεί είναι απερίγραπτα οδυνηρό για μένα προσωπικά και για τους ανθρώπους μας.

Έκανα αυτήν την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας σε βάθος ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και της αξιολόγησης συχνά ανθρώπων που γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση.

Βασίζεται επίσης στην πεποίθηση ότι είναι η καλύτερη δυνατή λύση για την τρέχουσα κατάσταση.

Θα δώσω ένα λεπτομερές μήνυμα για όλο αυτό τις επόμενες μέρες.

Αυτό δεν είναι νίκη, αλλά δεν υπάρχει ήττα μέχρι να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας ως ηττημένο.

Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τον εαυτό μας ως ηττημένο και αυτό θα πρέπει να είναι η αρχή της εποχής μας εθνικής ενοποίησης και αναγέννησης.

Πρέπει να αναλύσουμε τα χρόνια της ανεξαρτησίας μας προκειμένου να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Γονατίζω μπροστά σε όλους τους πεσμένους στρατιώτες μας. Υποκλίνομαι μπροστά σε όλους τους στρατιώτες, αξιωματικούς, στρατηγούς, εθελοντές που υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την πατρίδα με τη ζωή τους.

Έσωσαν ανιδιοτελώς τους Αρμένιους του Αρτσάχ Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Και θα κερδίσουμε.

Το Αρτσάχ στέκεται.

Ζήτω η Αρμενία! Ζήτω το Αρτσάχ!»


pronews.gr