GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τρομοκρατική στη Νίκαια: Καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψης του δράστη (vid)

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του 25χρονου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια έδωσε στη δημοσιότητα το BFMTV. Attentat à N...



Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του 25χρονου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια έδωσε στη δημοσιότητα το BFMTV.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εξαπέλυσε σήμερα το πρωί επίθεση μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία και σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού συλληφθεί από την αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε "Αλλάχου Άκμπαρ".

Ο δράστης που σκότωσε με μαχαίρι σήμερα τρεις ανθρώπους στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, είναι ένας Τυνήσιος ηλικίας 21 ετών, ο οποίος έφθασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με μια «πηγή προσκείμενη στην υπόθεση», ονομάζεται Μπραχίμ Αουσάουι.

Έφθασε στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Λαμπεντούζα όπου τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές, προτού κληθεί να εγκαταλείψει την ιταλική επικράτεια και αφεθεί ελεύθερος, συμπληρώνεται.

Βρισκόταν στη Γαλλία από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ο δράστης έδρασε μόνος του, ενώ η αστυνομία τού πήρε τα δακτυλικά αποτυπώματα για να διαπιστώσει αν βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Η Γαλλία αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο επίπεδο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Οι καμπάνες σε ολόκληρη τη Γαλλία ήχησαν πένθιμα στις 15:00 τοπική ώρα στη μνήμη των θυμάτων.