GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Toυρκική πανωλεθρία: Τεράστιες ζημιές σε δύο F-16 από τις δυνάμεις του Αρτσάχ

Η Ρωσία άρχισε να εμπλέκεται σοβαρά στη σύγκρουση Μετά από την πρόσφατη μαζική επίθεση πυραύλων από τις δυνάμεις του Αρτσάχ στην περιοχή...




Η Ρωσία άρχισε να εμπλέκεται σοβαρά στη σύγκρουση Μετά από την πρόσφατη μαζική επίθεση πυραύλων από τις δυνάμεις του Αρτσάχ στην περιοχή του αεροδρομίου Γκαντζάκ, δύο τουρκικά μαχητικά “εξαφανίστηκαν” από τις δορυφορικές εικόνες. 

Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, τα δύο τουρκικά αεροσκάφη έχουν υποστεί αδιευκρίνιστες ζημιές και επί του παρόντος υποβάλλονται σε επισκευή, γι 'αυτό και είχαμε την άφιξη ενός τουλάχιστον μεταγωγικού αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Μπακού.

Κρίνοντας από ρωσικές δορυφορικές εικόνες, ούτε το στρατιωτικό αεροδρόμιο των Αζέρων, ούτε η υποδομή του υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ωστόσο, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πιθανόν δέχθηκαν θραύσματα.

Μέχρι σήμερα, η τύχη των δύο τουρκικών μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Γκαντζάκ παραμένει άγνωστη, ενώ εδώ και μια εβδομάδα αυτά τα αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν εμφανιστεί στις περιοχές του Ναγκόρνο, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκικά μαχητικά πετούν συνεχώς σε κάποια απόσταση από τα σύνορα.
 


Ταυτόχρονα, Ρώσοι εμπειρογνώμονες εφιστούν την προσοχή στο σενάριο ότι οι ζημιές στα τουρκικά F-16 δεν πρέπει να είναι πολύ σοβαρές αλλά μέτριου χαρακτήρα.

Ρωσικά συστήματα ραντάρ στην υπηρεσία της αρμενικής αεράμυνας

Μέχρι πρόσφατα, η Αρμενία ήταν ανυπεράσπιστη εναντίον των τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων που εκτοξεύονταν από το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο, σε λίγες μόνο ώρες, με την βοήθεια του ρωσικού στρατού, τα συστήματα αεράμυνας της Αρμενίας έχουν καταρρίψει τουλάχιστον πέντε τουρκικά Bayraktar TB2.

Χθες, περίπου πέντε UAV καταστράφηκαν στη ζώνη των συγκρούσεων του Ναγκόρνο.


Τα πλάνα με τα συντρίμμια τουρκικών drone δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο άμυνας του Αρτσάχ.




Σύμφωνα με ειδικούς, στα βίντεο που εμφανίζονται υπάρχουν συσκευές όπως η Wescam CMX15D κατασκευασμένη στον Καναδά, η οποία χρησιμοποιείται στα τουρκικά Bayraktar, ενώ εντοπίστηκε και ένας κινητήρας UAV IAI Harop του Ισραήλ.
Είναι η πρώτη φορά μετά την επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή, που υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την καταστροφή τουρκικών και ισραηλινών drone από την αεροπορική άμυνα της Αρμενίας, αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Actual News".

Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουμε την διασύνδεση ρωσικών ραντάρ με το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της Αρμενίας.
Η κίνηση αυτή κατέστησε δυνατή την μεγάλη αύξηση της ικανότητας ανίχνευσης των εχθρικών drone και επέτρεψε την αποτελεσματικότερη κατάρριψη τους από τους Αρμένιους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, χάρη στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Τουρκίας και του Ισραήλ, το Αζερμπαϊτζάν κατάφερε να προελάσει αποτελεσματικά για την απόκτηση του ελέγχου επί των εδαφών του Αρτσάκ.

Ο πόλεμος έχει πολύ δρόμο ακόμη και μια ρωσική στρατιωτική παρέμβαση μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες των δυνάμεων στην περιοχή, κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι Αζέροι όσο και ο Τούρκοι εισβολείς στο Ναγόρνο.