GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έτοιμη για δοκιμαστικές βολές με S-400 η Τουρκία

Η Τουρκία εξέδωσε ανακοινώσεις για τον περιορισμό του εναερίου χώρου και θαλάσσιων περιοχών στα ανοιχτά των ακτών της στη Μαύρη Θάλασσα,...




Η Τουρκία εξέδωσε ανακοινώσεις για τον περιορισμό του εναερίου χώρου και θαλάσσιων περιοχών στα ανοιχτά των ακτών της στη Μαύρη Θάλασσα, προκειμένου να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές βολές την Παρασκευή.
Θα συμπεριλάβει πιθανώς τις μονάδες αεράμυνας με ρωσικής προέλευσης πυραύλους S-400, μία εβδομάδα μετά τη μεταφορά τους στην περιοχή.
Ενώ η Τουρκία δοκίμασε ήδη τα όπλα αέρος - επιφάνειας, οι επιπλέον ασκήσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις με τις ΗΠΑ, σύμμαχο στον ΝΑΤΟ, οι οποίες έχουν αντιταχθεί σφοδρά στην αγορά από τη Μόσχα, θεωρώντας πως αυτό θα θέσει σε κίνδυνο συστήματα άμυνας του ΝΑΤΟ, σημειώνει το Reuters.
Η Ουάσινγκτον αντέδρασε πέρυσι απομακρύνοντας την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών F35 και έχει απειλήσει με κυρώσεις.
Η λίρα έχει παραμείνει κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα από τότε που τα βίντεο στον τοπικό Τύπο έδειξαν την περασμένη εβδομάδα τους S-400 να μεταφέρονται βόρεια από περιοχές κοντά στην Άγκυρα.  
Η τουρκική ΝΟΤΑΜ δεσμεύει μια περιοχή κοντά στη Σινώπη για δοκιμή ραντάρ και πιθανότατα ζωντανά πυρά για έξι ώρες την Παρασκευή.
Συστήνεται στα αεροσκάφη να αποφύγουν τις πτήσεις στη δεσμευμένη περιοχή, σε ύψος μέχρι 200.000 ποδών (61.000 μέτρα).