GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι «Iron Man» του Βασιλικού Ναυτικού: Στρατιώτες με στολές τζετ κυκλώνουν σκάφος - Βίντεο

Το Πολεμικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με Βρετανούς στρατιώτες να δοκιμάζουν στολές τζετ. Με χρονική διά...




Το Πολεμικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με Βρετανούς στρατιώτες να δοκιμάζουν στολές τζετ.

Με χρονική διάρκεια πτήσης τα οκτώ λεπτά, αυτή η στολή μετατρέπει για λίγο τον στρατιώτη που τη φορά σε πραγματικό πυραυλάνθρωπο.

Ο στρατιώτες, χάρη στα πέντε μίνι τζετ συνολικής ιπποδύναμης 1.000 ίππων μπορεί να πετάξει με μέγιστη ταχύτητα τα 88,5 χλμ./ώρα.


Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, ένας άντρας εξοπλισμένος με τη στολή απογειώνεται από μια βάρκα και προσγειώνεται με επιτυχία σε ένα διπλανό πολεμικό σκάφος, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην αφετηρία του.



Στη συνέχεια του βίντεο, άντρες με τέτοιες στολές που έχουν κινητήρες τζετ φαίνονται να προσεγγίζουν και να αιωρούνται γύρω από ταχύπλοο σκάφος καταμεσής της θάλασσας.

Όπως σχολίασε το US Naval Institute που ανέβασε το βίντεο στα social media, οι δοκιμές έγιναν για να εξακριβωθεί εάν «οι στολές Iron Man» είναι μια βιώσιμη επιλογή για χρήση σε ναυτικές επιδρομές.


Όπως πρόσθεσε το US Naval Institute, από την πλευρά της η Αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων δοκιμάζει jetpack που θα μπορούσε ενδεχομένως «να φτάσει ταχύτητες μεγαλύτερες των 200 μιλίων/ωρα», δηλαδή περίπου 320 χλμ/ώρα.

Δείτε το βίντεο:
sputniknews.gr