GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τραμπούκοι κουκουλοφόροι πέρασαν με το ζόρι ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Η εικόνα του Πρύτανη που του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα "αλληλεγγύη στις καταλήψεις" προκαλε...




Η εικόνα του Πρύτανη που του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα "αλληλεγγύη στις καταλήψεις" προκαλεί σοκ

Σοκ προκαλεί η φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από την εισβολή που έγινε στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ .

Στην ανακοίνωσή τους γράφουν, μεταξύ άλλων, ότι επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη επειδή «οραματίζεται εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».

Οι καταληψίες των πανεπιστημίων, εισέβαλαν, συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του Δημήτρη Μπουραντώνη .

Στη φωτογραφία που ανέβασαν δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από καταληψίες να του περνούν στο λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» Ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη λέγοντας το εξής απίστευτο: «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».


Η όψη του πρύτανη είναι ενδεικτική της κατάστασης και της ψυχολογικής πίεσης που βιώνει στην προσπάθεια της ομάδας να τον εξευτελίσουν.
Οπως φαίνεται στη φωτογραφία ένας άνδρας τον κρατά και ένας άλλος του περνά την πινακίδα όπως στους αντιφρονούντες

Η φωτογραφία η οποία συνοδεύεται από μακροσκελές κείμενο δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται από την "Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης"

Η επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη

Yπενθυμίζεται πως η καταδρομική επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης από ομάδα αγνώστων στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, στην Πατησίων.

Φορώντας κουκούλες και γάντια, περίπου 20 άτομα εισέβαλλαν στο γραφείο προκαλώντας σοβαρές ζημιές, αντιδρώντας στις κινήσεις κατά των καταλήψεων.


Οι άγνωστοι κινήθηκαν κατά του πρύτανη, στον οποίον και επιτέθηκαν καθυβρίζοντάς τον, ενώ τον έπιασαν και από τον λαιμό.

Οι ζημιές υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.
Οι άγνωστοι κατέστρεψαν υπολογιστές, εκτυπωτές, γραφεία και καρέκλες, ενώ έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους.

Τα μέλη της διοίκησης του ιδρύματος θα συνεδριάσουν άμεσα για να εκδώσουν ανακοίνωση καταδίκης των ακραίων αυτών περιστατικών.

"Μόλις δέχτηκε καταδρομική επίθεση η Πρυτανεία του ΟΠΑ, και ο ίδιος ο Πρύτανης. Ελλάς 2020", σχολίασε ο αντιπρύτανης Κώστας Δράκος αναρτώντας και σχετικό βίντεο.


.