GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Απίστευτη δήλωση Μητσοτάκη: ''Είμαι ικανοποιημένος από το κείμενο συμπερασμάτων - Εύχομαι να μην χρειαστεί να παρθούν αποφάσεις για κυρώσεις!''

Επιχείρηση παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού για το ''Βατερλώ'' της Συνόδου Κορυφής Συνέντευξη στους Έλληνες δημοσιογράφου...



Επιχείρηση παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού για το ''Βατερλώ'' της Συνόδου Κορυφής Συνέντευξη στους Έλληνες δημοσιογράφους παραχωρεί αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα δήλωσε ικανοποιημένος για το κείμενο συμπερασμάτων όσον αφορά την Τουρκία! Δηλαδή χαίρεται που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή κυρώσεις;

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ελληνική ικανοποίηση για τα συμπεράσματα της Συνόδου, ενώ στάθηκε στην αναφορά που γίνεται στο Κείμενο Συμπερασμάτων της Συνόδου, στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, επιμένοντας ότι αυτές αφορούν μόνο στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για δύσκολη διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι η Αθήνα είχε απορρίψει εξ αρχής το πρώτο κείμενο που παρουσιάστηκε στη Σύνοδο.
Όπως είπε, το τελικό κείμενο είναι πολύ καλό για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μάλιστα, αν δεν πρόκειται για θλιβερή άγνοια του Πρωθυπουργού τότε πρόκειται για εξίσου θλιβερή επιχείρηση παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού για το «Βατερλώ» της Συνόδου Κορυφής.

«Οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται και οι όποιες αποφάσεις εφόσον χρειαστεί αυτές να παρθούν – το απευχόμαστε θέλω να το ξαναπώ – θα παρθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου», συμπλήρωσε.
«Αποτυπώνεται στην παράγραφο 16 ότι οι διερευνητικές επαφές αφορούν ένα ζήτημα, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Υπάρχει και η θετική ατζέντα.

Ότι εμείς προσδοκούμε σε γόνιμη και θετική σχέση με την Τουρκία υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι όροι» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στην Κύπρο, σημείωσε πως «υπάρχουν σαφέστατες αναφορές σε ζητήματα που αφορούν στην Κύπρο.
Ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας.

Μια πολύ σημαντική αναφορά ως προς την Κύπρο είναι ότι ο τρόπος που μπορεί να λύσει τις διαφορές της για τις θαλάσσιες ζώνες είναι μέσα από διαπραγματεύσεις με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Πολύ σημαντική αναφορά στο ψήφισμα 550 του ΟΗΕ το οποίο αναφέρεται με σαφήνεια στα ζητήματα που αφορούν την Αμμόχωστο» συνέχισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «Ήταν δύσκολη διαπραγμάτευση.

Το τελικό κείμενο είναι αρκετά διαφορετικό από το αρχικό. Πιστεύω ότι καταλήξαμε σε ένα πολύ καλό κείμενο για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και τις σχέσεις Ε.Ε – Τουρκίας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ για πρώτη φορά “βλέπει θετικά στοιχεία” σε απόφαση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ!
Η Τουρκία απορρίπτει την συγκεκαλυμμένη “απειλή” των κυρώσεων που διατυπώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση εναντίον της σε απάντηση των παράνομων δραστηριοτήτων της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η συνεχιζόμενη χρήση μίας ρητορικής κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε με τον τρόπο αυτόν».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ορισμένα στοιχεία των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με την Τουρκία είναι θετικά, αλλά πολλά σημεία βρίσκονται σε διάσταση με την πραγματικότητα.
Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση «έγιναν όμηρος» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι χρειάζεται να δημιουργήσουν από κοινού έναν μηχανισμό ο οποίος θα συντονίζει τις δραστηριότητές τους στο θέμα των υδρογονανθράκων και θα διασφαλίζει την κατανομή των εσόδων μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οσο δεν επιτυγχάνεται αυτό, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των υδρογονανθράκων μέσω της TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

pentapostagma.gr