GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δίκη Χρυσής Αυγής: ««Πώς γίνεται αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να παίρνουν αναστολή & να μην πάρουν στελέχη της ΧΑ»

Εύλογα είναι τα ερωτήματα των συνηγόρων των στελεχών της ΧΑ καθώς εκφράζουν την απορία γιατί θα πρέπει να τιμωρηθούν χωρίς να λάβουν το ...




Εύλογα είναι τα ερωτήματα των συνηγόρων των στελεχών της ΧΑ καθώς εκφράζουν την απορία γιατί θα πρέπει να τιμωρηθούν χωρίς να λάβουν το δικαίωμα της αναστολής μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο από τη στιγμή που υπάρχουν αλλοδαποί με μεγαλύτερες ποινές που όμως έχουν πάρει αναστολή.

Πέραν αυτού, μερικών στελεχών οι ποινές θα είναι μικρότερες σε διάρκεια από το σύνολο της προφυλάκισης και της φυλάκισης μέχρι την διενέργεια του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Αν κάποιοι αθωωθούν ή μειωθεί η ποινή τους τότε τι θα γίνει;

Λίγο πριν τις 11 το πρωί ξεκίνησε την Παρασκευή η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο είναι οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ στο δικαστήριο τοποθετούνται οι συνήγοροι της υπεράσπισης και ζητούν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε στους εντολείς τους. Χαρακτηριστικά, ζητώντας αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε στους εντολείς του, ο δικηγόρος των Δ.Αγριογιάννη και Κων.Παπαδόπουλου υποστήριξε:
«Πώς είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να παίρνουν αναστολή.
Εδώ έχουμε δυο Έλληνες με επτά χρόνια [...]
Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δε σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».
Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, η υπεράσπισή του είπε στη δίκη:
«Ο Αλεξόπουλος δεν είχε καν προφυλακιστεί.
Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο.
Έχει μια μόνιμη διαμονή στη Λάρισα.
Είναι ζωέμπορος και από αυτό ζει την οικογένειά του».
Η υπεράσπιση του Στάθη Μπούκουρα επισήμανε ότι ήδη έχει βρεθεί 12 μήνες στη φυλακή.
«Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αν μπει φυλακή, θα έχει εκτίσει την ποινή του» ανέφερε η συνήγορός του.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες -ανάμεσά τους και ένας μητροπολίτης- οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Μπούκουρας, επισημαίνοντας στο τέλος:
«Κυρία πρόεδρε, ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί».

Η πλευρά του καταδικασθέντα Μιχ. Αρβανίτη υποστήριξε ότι, αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της, τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75 ετών.