GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με χρήμα από το Κατάρ οι τζιχαντιστές στο Αρτσάχ

Στόχος ρωσικών και αμερικανικών κέντρων εξουσίας πλέον ο Ερντογάν Το Κατάρ μαζί με άλλα κράτη του Κόλπου εμπλέκονται σοβαρότατα στη μετα...



Στόχος ρωσικών και αμερικανικών κέντρων εξουσίας πλέον ο Ερντογάν

Το Κατάρ μαζί με άλλα κράτη του Κόλπου εμπλέκονται σοβαρότατα στη μεταφορά και χρηματοδότηση των τζιχαντιστών στο Ναγκόρνο μεταβάλλοντας την σύγκρουση πλέον σε “συριακό σενάριο”, κάτι που δεν αρέσει φυσικά ούτε στην Ρωσία αλλά ούτε και στις ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν ισχυρή πίεση από το ελληνικό και αρμενικό λόμπυ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χρειάζεται "ζεστό χρήμα" για αυτό και θα επισκεφθεί Κατάρ και Κουβέιτ σήμερα Τετάρτη.

Ο Ερντογάν θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον ηγέτη του Κατάρ, Εμίρη Tamim bin Hamad al-Thani, ενώ θα συναντηθεί στο Κουβέιτ με τον νέο κυβερνήτη της χώρας Εμίρη Nawaf al-Ahmad al-Sabah.



Το Κατάρ είναι μία από τις λίγες αραβικές χώρες που υποστηρίζει την παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη, και οι δύο χώρες στηρίζουν σθεναρά την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Η Τουρκία όμως ενίσχυσε τους δεσμούς της και με το Κουβέιτ τα τελευταία χρόνια με συμφωνίες σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτό της οικονομίας,του εμπορίου και της άμυνας.

Ο Ερντογάν μετατρέπεται σε “Σαντάμ” από ΗΠΑ-Ρωσία 

Η εμπλοκή Ερντογάν στις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ, μετά τα μέτωπα σε Λιβύη, Ιράκ, Συρία και Α.Μεσόγειο θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα για τον ίδιο εκτιμούν ξένα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό ξένοι ειδικοί ανέλυσαν την τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων από μια άλλη οπτική γωνία, αυτή της διεθνούς ισορροπίας, έχοντας υπόψη ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται ήδη παράνομα στην Κύπρο, το Ιράκ και τη Συρία, ενώ παραβιάζει το εμπάργκο όλων και στη Λιβύη.

"Το Αζερμπαϊτζάν έχει ήδη λάβει την υποστήριξη του Κατάρ, το οποίο εποπτεύει γενικώς την χρηματοδότηση των τζιχαντιστών σε όλο τα μέτωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 580 Τζιχαντιστές έχουν ήδη αποσταλεί από το Ιντλίμπ της Συρίας μέσω Τουρκίας στο Ναγκόρνο.
Αυτός ο πόλεμος Αζέρων και Τούρκων είναι πολύ πιο δαπανηρός από τους προηγούμενους, για αυτό και η εταιρεία KKR του γνωστού Henry Kravis, φέρεται να εμπλέκεται ενώ εξακολουθεί να συμμετέχει σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη.

Το Κρεμλίνο σιωπηλά στηρίζει την Ορθόδοξη Αρμενία που είναι μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια.

Από την πλευρά του Γερεβάν, η αρμενική διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες ασκεί έντονη πίεση στο Κογκρέσο προκειμένου να καταστήσει τον Πρόεδρο Ερντογάν, ως τον κύριο υπεύθυνο για την σύγκρουση του Ναγκόρνο ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου.

Ένα σενάριο που προκρίνεται αυτήν την στιγμή αναφέρει περί μιας μυστικής συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον με αφορμή τον πόλεμο στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ, στρέφοντας τα βέλη ΗΠΑ-Ρωσίας διπλωματικά προς το παρόν εναντίον του Προέδρου Ερντογάν, που έχει γίνει ένα “αφόρητο πρόβλημα” και για τις δύο υπερδυνάμεις.

Όπως και ο Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος μεταβλήθηκε αιφνιδιαστικά από ισχυρός σύμμαχος του Πενταγώνου σε Νο 1 δημόσιο εχθρό, όταν πίστεψε ότι είχε την άδεια να εισβάλει στο Κουβέιτ, έτσι και ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να "ενθαρρύνθηκε" να εμπλακεί στο πόλεμο Αζέρων και Αρμενίων για να νομιμοποιηθεί η “εξόντωση του”, τονίζουν οι ίδιοι .
Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Πρόεδρος Ερντογάν έγραψε την ημέρα της έναρξης των εχθροπραξιών:
"Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων που είχαμε σήμερα, τόνισα στον πρόεδρο Αλίεφ μια σοφή και αποφασιστική στάση, που αφορά την προσέγγιση «ένα έθνος, δύο κράτη».

Η Τουρκία θα συνεχίσει να ενισχύει τη συνεργασία της με τους αδελφούς της στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ καλούμε τον Αρμενικό λαό να υπερασπιστεί το μέλλον του ενάντια στην κυριαρχία εκείνων που τον χρησιμοποιούν ως μαριονέτες.
Καλούμε επίσης ολόκληρο τον κόσμο να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν στον αγώνα του ενάντια στην κατοχή και την καταπίεση.

Η διεθνής κοινότητας, η οποία δεν μπόρεσε να παράσχει την απαραίτητη και επαρκή απάντηση στην προκλητική επιθετικότητα της Αρμενίας, δείχνει και πάλι το διπλό της πρόσωπο.
Το τρίο από το Μινσκ, το οποίο διατηρεί μια αμελή στάση για περίπου 30 χρόνια, δυστυχώς απέχει πολύ από το να είναι προσανατολισμένο προς την ανεύρεση λύσης", κατέληξε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Η ουσία των λεγόμενων του Ερντογάν περί “αδελφών Τούρκων Αζέρων” σε συνδυασμό με τα παντουρανικά του σχέδια για τον Καύκασο, τον τοποθέτησαν πιθανόν αυτόματα ως τον νέο “Σαντάμ” τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Ρωσία.

Αν λέμε είναι αλήθεια το σενάριο μιας μυστικής έστω “συνεννόησης” Αμερικανών και Ρώσων για το θέμα αυτό, τότε πολύ σύντομα θα δούμε εξελίξεις καταιγιστικού χαρακτήρα, αφού ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος έχει διαταράξει επιβεβαιωμένα τα γεωπολιτικά σχέδια των δύο υπερδυνάμεων στον υπερθετικό βαθμό.

pentapostagma.gr