GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γάλλοι βουλευτές απέτισαν φόρο τιμής στον δολοφονηθέντα καθηγητή - «Στρατιώτες στον αγώνα ενάντια στο πολυκέφαλο φίδι του Ισλαμισμού»

Γάλλοι βουλευτές απέτισαν σήμερα στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση φόρο τιμής στον 47χρονο Γάλλο καθηγητή Ιστορίας και Γεωγραφίας Σαμουέλ Πατί,...




Γάλλοι βουλευτές απέτισαν σήμερα στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση φόρο τιμής στον 47χρονο Γάλλο καθηγητή Ιστορίας και Γεωγραφίας Σαμουέλ Πατί, που αποκεφαλίστηκε από έναν ισλαμιστή την περασμένη εβδομάδα, επειδή έδειξε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στους μαθητές του.

Περισσότεροι από 200 βουλευτές και κοινοβουλευτικό προσωπικό, φορώντας μάσκες και κορδέλες στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, τήρησαν ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του 47χρονου καθηγητή.

Ο Πατί δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο όπου δίδασκε, υπό το φως της ημέρας, σε ένα μεσοαστικό προάστιο του Παρισιού από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, τον οποίο στη συνέχεια πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί.

Ο δράστης θέλησε να εκδικηθεί τον καθηγητή επειδή είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ σε ένα μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν δήλωσε σήμερα στους βουλευτές ότι η ζωή ενός εκπαιδευτικού είναι «ιερή».
Ο Πατί «δολοφονήθηκε επειδή ανέπτυσσε το κριτικό πνεύμα των μελλοντικών πολιτών, σε μια Γαλλία που σέβεται όλες τις απόψεις και όλες τις πεποιθήσεις, όπου υπάρχει ελευθερία έκφρασης», δήλωσε ο Φεράν.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε ότι οι βουλευτές θα είναι «στρατιώτες στον αγώνα ενάντια στο πολυκέφαλο φίδι του Ισλαμισμού». 

Ο Μακρόν αναμένεται να προεδρεύσει αύριο Τετάρτη μιας εθνικής τελετής στην μνήμη του Πατί στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη γαλλική πρωτεύουσα.  
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ δήλωσε πως ο 47χρονος εκπαιδευτικός θα τιμηθεί μετά θάνατον με την ύψιστη διάκριση της χώρας του, το μετάλλιο της «Λεγεώνας της Τιμής». 

Πηγή:dpa