GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Ελλάδα δεν θα θέσει θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής

Πουθενά στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου η Τουρκία! Η Αθήνα δείχνει πλέον με τον χειρότερο τρόπο πως είναι πλέον έτοιμη να συρθε...




Πουθενά στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου η Τουρκία!
Η Αθήνα δείχνει πλέον με τον χειρότερο τρόπο πως είναι πλέον έτοιμη να συρθεί και σε διαπραγματεύσεις, αλλά και σε παραχωρήσεις! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δεν πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής της 15ης και 16ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες με αίτημα άμεσης ενεργοποίησης κυρώσεων - περιοριστικών μέτρων κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Ελλάδα θέλει να σταλεί ένα μήνυμα στην Τουρκία, να καταστεί ακόμα πιο δεσμευτικό το πλαίσιο της προηγούμενης Συνόδου (1-2 Οκτωβρίου) και να γραφτούν όλα αυτά σε συμπεράσματα.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Deutsche Welle, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τη γερμανική κυβέρνηση, αναφέρει ότι ''θέμα κυρώσεων δεν έχουν θέσει επισήμως μέχρι στιγμής ούτε η Αθήνα και ούτε η Λευκωσία!''
Συνεπώς στη Σύνοδο οι 27 δεν θα διαπραγματευτούν μεταξύ τους κάποιο συγκεκριμένο πακέτο, παρά μόνο μια λεκτική αναδιατύπωση της συμφωνίας της 1ης Οκτωβρίου!

Δηλαδή πότε θα αντιδράσει η Αθήνα;

Όταν τα τουρκικά ερευνητικά φθάσουν λίγο έξω από τον Πειραιά;
Το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου - Πουθενά κυρώσεις!
Προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των 27 με αντικείμενο την κλιματική αλλαγή, το Brexit, τον CΟVID-19 και τις σχέσεις με την Αφρική, διοχετεύθηκε στον Τύπο.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον COVID19, στο προσχέδιο των συμπερασμάτων αναφέρονται τα εξής: "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αξιολόγησε την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση και χαιρέτισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στον συνολικό συντονισμό σε επίπεδο ΕΕ κατά της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης για μια συντονισμένη προσέγγιση στον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας".

Σε σχέση με το Brexit, "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι η μεταβατική περίοδος θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και σημειώνει με ανησυχία ότι η πρόοδος στα βασικά ζητήματα που ενδιαφέρουν την Ένωση δεν επαρκεί ακόμη για την επίτευξη συμφωνίας".

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Αφρική, τα συμπεράσματα αναφέρουν ότι "η ΕΕ αποδίδει υψηλή προτεραιότητα στην ενίσχυση των στρατηγικών της σχέσεων με την Αφρική και της εταιρικής σχέσης της με την Αφρικανική Ένωση, οι οποίες παραμένουν βασισμένες σε αμοιβαία συμφέροντα και κοινή ευθύνη. 

Η Αφρική είναι ένας φυσικός εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προκύπτει από τη γεωγραφική, ιστορική και πολιτιστική μας εγγύτητα, καθώς και από κοινές αξίες και δεσμεύσεις.

Το μεταβαλλόμενο παγκόσμιο τοπίο και οι πολλές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και οι δύο ηπείροι υπογραμμίζουν τη σημασία της εμβάθυνσης και της ανανέωσης των πολιτικών μας σχέσεων και συνεργασίας σε όλους τους τομείς".

Η Τουρκία, πουθενά με ευθύνη και της Αθήνας!

pentapostagma.gr