GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αντιδήμαρχος Καστελλορίζου: «Υπάρχει ετοιμότητα από όλους»

«Είμαστε περήφανοι και είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε το νησί μας μέχρι τέλους» «Έχουμε ξαναπεράσει κρίσεις αλλά αυτή την φορά είναι παρατ...




«Είμαστε περήφανοι και είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε το νησί μας μέχρι τέλους»

«Έχουμε ξαναπεράσει κρίσεις αλλά αυτή την φορά είναι παρατεταμένη, είναι πιο δύσκολο και πιο σοβαρό», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καστελορίζου Στράτος Αμύγδαλος στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο.

«Είναι ένας πόλεμος νεύρων, υπάρχει ένας πολεμικός παροξυσμός.
Αυτό το πήγαινε-έλα του ORUC REIS και το άναψε σβήσε τον πομπό, είναι ψυχοφθόρο και καθόμαστε με τα κινητά στα χέρια να δούμε τι γίνεται», εξήγησε. 

«Εμείς πάντα στηρίζουμε και λέμε ότι ανήκουμε στην Ε.Ε και στέλνουμε το μήνυμα ‘’προστατέψτε το Καστελόριζο και προστατεύστε την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε τονίζοντας ότι μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν επισκεφτεί το νησί πάνω από 30 διαφορετικά ειδησεογραφικά δίκτυα προκειμένου να αναδείξουν την σημαντικότητα των εξελίξεων.

«Είναι δύσκολο, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με τον Ερντογάν.
Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την καθημερινότητά μας και να δούμε και ως δημοτική αρχή ζητήματα της καθημερινότητάς μας.
Είμαστε όμως πολύ ικανοποιημένοι από την προστασία της πατρίδας.
Είμαστε προστατευμένοι καθημερινά, υπάρχει μια ισχυρή δύναμη αποτροπής που έχει ενδυναμώσει τελευταία το νησί και αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινότητά μας αφού είμαστε λιγότερο αγχωμένοι», είπε.

«Αυτό μας δίνει μια ελπίδα και δύναμη σε σχέση με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια που αισθανόμασταν μόνοι και αδύναμοι και η ψυχολογική κατάσταση ήταν χειρότερη.
Τώρα έχει αλλάξει.»

Στο Καστελόριζο, όπως εξήγησε ο κ. Αμύγδαλο, σήμερα διαμένουν περίπου 500 άτομα ενώ εξήγησε και τις ανάγκες που υπάρχουν στο νησί όπως η πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα κτλπ.

«Με το βλέμμα στο μέλλον είπε υπάρχει ανάγκη για ένα πιο εμπορικό λιμάνι και μαρίνα προς όφελος και των επόμενων γενεών», είπε.

Ο κ. Αμύγδαλος είπε επίσης ότι απ τον Μάρτιο έχουν κλείσει και τα σύνορα και δεν έρχονται στο νησί Τούρκοι από το Καρς απέναντι.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού μίλησε επίσης για τις παρακολουθήσεις που διεξάγουν οι Τούρκοι στο νησί από την απέναντι ακτή Επιπλέον επεσήμανε ότι στους κατοίκους του Καστελλορίζουν έχουν λείψει οι επισκέψεις από Κυπρίους που πάνε εκεί με σκάφη. 

«Είμαστε περήφανοι και είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε το νησί μας μέχρι τέλους», είπε και σημείωσε ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υπάρχει ετοιμότητα από όλους.