GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σταθερή στην πρότασή της να δοθεί αναστολή στους πρώην βουλευτές η εισαγγελέας Α.Οικονόμου – Ο Κασιδιάρης καταγγέλλει παρέμβαση από συνεργάτη Σαμάρα

H εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής παρόντος του Ηλία Κασιδιάρη...



H εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής παρόντος του Ηλία Κασιδιάρη επέμεινε στην τοποθέτησή της και ζήτησε και πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες.

Η κυρία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματολογία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

Πλέον, όλα δείχνουν πως η τελική απόφαση των τριών τακτικών δικαστών για το ποιοι από τους καταδικασθέντες θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή θα καθυστερήσει κι άλλο να εκδοθεί.

Σήμερα στο δικαστήριο αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα του Ιωάννη Λαγού σε σχέση με το εάν παραβίασε ή όχι περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Ακολούθως θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις δευτερολογίες τους στη δίκη οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς και άλλων συγκατηγορουμένων τους. 

Μετά από όλα αυτά θα πρέπει να αναμένεται η διάσκεψη των τριών τακτικών δικαστών για την έκδοση της απόφασής τους για το θέμα των αναστολών στις ποινές.

Από την πρώτη στιγμή παρών στο δικαστήριο ήταν και ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής έρχεται στον απόηχο της χθεσινής ευθείας αντιπαράθεσης ανάμεσα στην πρόεδρο, Μαρία Λεπενιώτη και την εισαγγελέα της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου χθες απευθυνόμενη στην κυρία Οικονόμου έθεσε δύο σοβαρά ζητήματα που ανέκυψαν από την πρόταση της εισαγγελέως που συλλήβδην ζήτησε - με εξαίρεση τον Γιώργο Ρουπακιά- όλοι οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση» να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Η Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της σχετικά με 11 κατηγορούμενους, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρόταση της, όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί.
Ως εκ τούτου και για τα πρόσωπα αυτά εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση της.
Παράλληλα, η κυρία Λεπενιώτη ζήτησε να διαβιβαστούν στο δικαστήριο τυχόν βουλεύματα που αφορούν παραβίαση των περιοριστικών όρων από τον ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό και γι’ αυτό η διαδικασία διεκόπη για σήμερα.

Ο Κασιδιάρης καταγγέλλει παρέμβαση από συνεργάτη Σαμάρα

Tι ανέφερε ο Κασιδιάρης 

«Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου.
Είναι ένα κρίσιμο, ένα συνταρακτικό στοιχείο που πρέπει ακόμα και σε αυτή τη φάση του δικαστηρίου να ληφθεί υπόψη. 

Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Υπάρχει λοιπόν ένα νέο στοιχείο και πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν πριν το βράδυ της δολοφονίας.
Εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβερνησης Σαμαρά, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου και πιστώνεται στον Δημήτριο Βαρτζόπουλο, που είναι ο εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Με ποιους μιλάει αυτός άνθρωπος;
Επρεπε το δικαστήριό σας να το έχει ήδη ερευνήσει αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει και τώρα.
Δυο μέρες πριν τη δολοφονία, στις 16.9.2013, αυτός ο άνθρωπος μιλάει με πρόσωπο που έχει επικοινωνία με τον καθ' ομολογίαν δράστη.
Και δεν είναι μόνο δύο μέρες πριν από τη δολοφονία, έχει τηλεφωνικές επιικοινωνίες και μηνύματα και πιο πριν.
Ως κατηγορούμενος ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την κρίσιμη ώρα.
Το δικαστήριο έχει υποχρέωση να αποδείξει και την ενοχή αλλα και την αθωότητα των κατηγορουμένων. 
Αυτή τη στιγμή έχει καταστραφει η ζωή μου κυριολεκτικά για ένα έγκλημα που το έχω καταδικάσει από την πρώτη στιγμή και δεν έχω καμία σχέση».

«Συντάσσομαι με την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση όλων των κατηγορουμέων και ζητώ ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας, που σας έδωσα όλα τα στοιχεία, να έρθει εδώ για να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση με τον άνθρωπο που μετά τη δολοφονία μιλούσε με τον καθ' ομολογίαν δράστη και να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση μαζί μου».

pronews.gr