GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εντυπωσιακές εικόνες από τη στρατιωτική παρέλαση (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εξήντα χρόνια ζωής γιορτάζει σήμερα 1η Οκτωβρίου η Κυπριακή Δημοκρατία. Και φέτος η επέτειος της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπρια...



Εξήντα χρόνια ζωής γιορτάζει σήμερα 1η Οκτωβρίου η Κυπριακή Δημοκρατία.
Και φέτος η επέτειος της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, εορτάστηκε με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, η οποία ωστόσο ήταν διαφορετική καθώς με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό και μόνο με επίσημους προσκεκλημένους, εξαιτίας της πανδημίας.


Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 π.μ. επί της Λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ και συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα καθώς επίσης και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.
Πριν από την έναρξη της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έγινε η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών. 
Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Συλλούρης πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.





Η Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
Εκ μέρους της Ιταλίας παρευρέθηκε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Enzo Vecciarelli και εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Διοικητής των Γαλλικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα Αντιναύαρχος Laurent Isnard.
Τη στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν επίσης πρέσβεις και ακόλουθοι άμυνας ξένων χωρών.



sigmalive.com