GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γνωστός αθλητής μπλεγμένος σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Ένα μεγάλο κύκλωμα στο οποίο φέρεται να συμμετέχει γνωστός αθλητής και η 27χρονη εντυπωσιακή Ελληνίδα σύντροφος του που διακινούσε αλλοδ...



Ένα μεγάλο κύκλωμα στο οποίο φέρεται να συμμετέχει γνωστός αθλητής και η 27χρονη εντυπωσιακή Ελληνίδα σύντροφος του που διακινούσε αλλοδαπούς στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου

Τα μέλη του κυκλώματος, προμήθευαν αλλοδαπούς με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, προκειμένου να τους διευκολύνουν είτε για να αναχωρήσουν παρανόμως και να μεταβούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» , είτε να παραμείνουν παράνομα στην Ελλάδα αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 

Μάλιστα, οι αστυνομικοί, από την έφοδο που πραγματοποίησαν στο στρατηγείο του κυκλώματος στο κέντρο της Αθήνας, βρήκαν και κατέσχεσαν μπλοκάκι σημειώσεων στο οποίο αναγράφονται διάφορα χρηματικά ποσά και οι «ταρίφες» των ταξιδιωτικών εγγράφων οι οποίες ανέρχονται σε 3.000 ευρώ για κάθε δελτίο ταυτότητας και 5.000 ευρώ για κάθε διαβατήριο.



Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Ηλίας Βρέντας ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο, επισημαίνει πως «Αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών που πέτυχαν καίριο χτύπημα σε κύκλωμα διακινητών που προμήθευε διαβατήρια σε αλλοδαπούς με σκοπό να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.
Με υπερβάλλοντα ζήλο και πολλές ώρες έρευνας οι συνάδελφοι κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φτάσουν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας και στο Αεροδρόμιο».

Η σύλληψη

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, η αρχή του τέλους για το κύκλωμα σημειώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν έφθασαν στα γραφεία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αερολιμένα πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος στο οποίο ενεργό ρόλο φέρεται να έχει ο γνωστός αθλητής.
Η πληροφορία κρίθηκε ως άκρως σημαντική και αμέσως οι έμπειροι αστυνομικοί κατέστρωσαν σχέδιο για να τους βάλουν στο χέρι. Και την 1η Οκτωβρίου το κατάφεραν.
«Κατόπιν πολυήμερων ερευνών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσής Αερολιμένα την 17:15 ώρα της 01/10/2020 οι: Α) αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ 1984 κάτοικος Αθήνας Αχαρνών κάτοχος Ελληνικού Ταξιδιωτικού Εγγράφου Travel Document της Σύμβασης του 1951 και Άδειας Διαμονής Ελλάδας, Β) αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 1993 στην κάτοικος Αθήνας κάτοχος Διαβατηρίου Αλγερίας και ληγμένου Δελτίου Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, με κατηγορούμενοι για παράβαση των άρθρων 29 § 5 και 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις» σε συνδυασμό με άρθρο 45 Π.Κ. «Συναυτουργοί», Γ) αλλοδαπός (κατά δήλωσή του) υπήκοος Συρίας 1997 στη Συρία, αγνώστου διαμονής, Δ) αλλοδαπή (κατά δήλωσή της) υπήκοος Συρίας 1984 στη Συρία, αγνώστου διαμονής, αμφότεροι κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις» και του άρθρου 83 § 1 του Ν.3386/2005 «Περί Αλλοδαπών», και την 13:30 ώρα της (02/10/20) ο Ε) αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 1947 στην Αλγερία, κάτοικος Αθηνών κάτοχος Διαβατηρίου Αλγερίας και Άδειας Διαμονής Γαλλίας, κατηγορούμενος για παράβαση άρθρου 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις».

Τα δύο μέλη του κυκλώματος όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό «Την 13:30΄ ώρα της 01/10/20 εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας οι Α και Β να βρίσκονται εξωτερικά της πύλης 2 των αναχωρήσεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, καθόσον είχαν θεαθεί και το προηγούμενο χρονικό διάστημα να περιφέρονται στο ίδιο σημείο και στη συνέχεια να αποχωρούν από τον αερολιμένα από κοινού.

Περί την 13:35΄ ώρα, οι ανωτέρω πλησίασαν καθίσματα που βρίσκονταν στο σημείο και στα οποία κάθονταν οι Γ και Δ, ενώ ταυτόχρονα έκαναν προεπισκόπηση του χώρου.

Αφού συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ο Α έβγαλε από την τσέπη του παντελονιού του δύο ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία παρέδωσε στην Δ και ταυτόχρονα ο Β παρέδωσε στον Γ επίσης ένα ταξιδιωτικό έγγραφο.

Στη συνέχεια οι Α και Β συνόδευσαν τους Γ και Δ ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης στην «Intra Schengen» περιοχή, όπου τους παρέδωσαν και κάρτες επιβίβασης προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκή χώρα.

Περί την 13:40΄ ώρα της ιδίας, αφού οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας τους ακινητοποίησαν και τους γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, κλήθηκαν να επιδείξουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Τότε ο Α κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του, Ελληνικό Ταξιδιωτικό Έγγραφο (Travel Document της Σύμβασης του 1951) και Άδεια Διαμονής, τα οποία είναι γνήσια και έχουν αμφότερα εκδοθεί επ’ ονόματί του, ο Β κατείχε και επέδειξε το γνήσιο Δελτίο Ταυτότητας Βελγίου, το οποίο όμως έχει εκδοθεί υπέρ άλλου ατόμου, ο Γ κατείχε και επέδειξε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Ρουμανίας, η πλαστότητα του οποίου συνίσταται στην εξ’ υπαρχής κατασκευή του και κάρτα επιβίβασης της πτήσης Α3-866 με προορισμό την Πράγα, η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει την 15:30΄ ώρα της ιδίας, και η Δ κατείχε και επέδειξε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας Βουλγαρίας και πλαστό δελτίο ταυτότητας Ρουμανίας η πλαστότητα των οποίων συνίσταται στην εξ’ υπαρχής κατασκευή τους και κάρτα επιβίβασης της πτήσης Α3-872 με προορισμό τη Βαρσοβία, η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει την 15:45΄ ώρα της ιδίας.
Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι οι Α και Β είχαν ως σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο των Γ και Δ από τη Χώρα και προς τον σκοπό αυτό ο Α προμήθευσε την Δ με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτα επιβίβασης και ο Β προμήθευσε τον Γ με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και κάρτα επιβίβασης, ενώ από κοινού τους συνόδευσαν ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης.
Στην κατοχή του Α ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των διακοσίων 250 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας «Apple Iphone» και στην κατοχή του Β ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας «Apple Iphone».

Η έφοδος στην καβάντζα

«Σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε διαμέρισμα που βρίσκεται στον ημιώροφο πολυκατοικίας στην Αθήνα όπου διαμένει ο Β, ουδέν ανευρέθη, καθώς εντός της οικίας δεν υπήρχαν καθόλου αντικείμενα αλλά ούτε και έπιπλα που να υποδεικνύουν ότι εντός αυτής, διαμένουν ένοικοι.
Στο ληγμένο Δελτίο Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του Β, ως διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα.
Προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υφίσταται η εν λόγω κατοικία, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας μετέβησαν περί την 22:00΄ ώρα της 01-10-2020, θέτοντας την οικία υπό διακριτική επιτήρηση. Την 06:15΄ ώρα της 02-10-2020 εξήλθε του διαμερίσματος ο Ε, ο οποίος οδηγήθηκε στην Υπηρεσία μας, προκειμένου εξακριβωθεί η γνησιότητα των εγγράφων του.
Σε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Ε, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού».
Στην έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετρητά, ανευρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν 6200 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, 109 διαβατήρια Γαλλίας, 14 Κολομβίας, 6 Σουηδίας, 13 Ισπανίας και 1 ταυτότητα Ισπανίας, 4 διαβατήρια Δανίας, 2 διαβατήρια Ιρλανδίας, 3 διαβατήρια Αργεντινής, 2 διαβατήρια Φινλανδίας, 22 διαβατήρια Ην. Βασιλείου, 2 διαβατήρια Ιαπωνίας, 2 διαβατήρια Σ. Αραβίας, 2 διαβατήρια Γερμανίας και 2 ταυτότητες Γερμανίας, 1 διαβατήριο Ελλάδος, 2 διαβατήρια Σ. Αραβίας, 13 διαβατήρια Βελγίου και εκατόν σαράντα 140 ταυτότητες Βελγίου, 2 διαβατήρια Λευκορωσίας, 2 διαβατήρια Ρωσίας, 2 διαβατήρια Βενεζουέλας, 1 διαβατήριο Παραγουάης, 1 διαβατήριο Ουρουγουάης, 1 διαβατήριο Χιλής, 1 διαβατήριο Ταϊβάν, 1 διαβατήριο Κίνας, 1 διαβατήριο Περού, 1 διαβατήριο Εκουαδόρ, 1 διαβατήριο Αζερμπαϊτζάν, 1 διαβατήριο Αλγερίας, 1 διαβατήριο Σερβίας, 1 διαβατήριο Τουρκίας, 1 διαβατήριο Σλοβακίας, 1 διαβατήριο Σλοβενίας, 1 διαβατήριο Ινδίας, 1 διαβατήριο Νορβηγίας, 1 διαβατήριο Ανδόρρας, 1 διαβατήριο Λετονίας, 2 διαβατήρια Μολδαβίας και 1 άδεια ικανότητας οδηγήσεως Μολδαβίας, 13 διαβατήρια Ολλανδίας και μία 1 πολυλειτουργική έξυπνη κάρτα Ολλανδίας, 5 ταυτότητες Πορτογαλίας, 1 άδεια ικανότητας οδηγήσεως Βελγίου, 1 ταυτότητα Ρουμανίας». 

Παράλληλα οι αστυνομικοί βρήκαν και πλήθος κινητών τηλεφώνων τα οποία εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση.

Τι έδειξε η έρευνα στο σπίτι της φίλης του αθλητή

Ένα γκρί Volkswagen που βρέθηκε παρκαρισμένο έξω από την καβάντζα του κέντρου της Αθήνας, ήταν αυτό που οδήγησε τα «λαγωνικά» της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι της εντυπωσιακής φίλης του αθλητή.
«Αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen, χρώματος γκρι, για το οποίο βεβαιώθηκε η υπ’ αριθ. 110000749791 πράξη παράβασης της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Αττικής, η οποία και βρέθηκε κατά την διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας στην οικία του Ε, είναι ιδιοκτησίας της ΣΤ) ημεδαπής γεννηθείσας 1993 στην Αθήνα». 
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της κοπέλας και από τα ευρήματα, οι αστυνομικοί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη δικογραφία «για αμφότερους εγείρονται εύλογα ερωτήματα, σχετικά με πιθανή συμμετοχή τους στις παράνομες ενέργειες των ανωτέρω συλληφθέντων».
Ειδικότερα βρέθηκαν «1 άλμπουμ με φωτογραφίες, η υπ’ αριθμόν 110000749791 πράξη βεβαίωσης παράβασης της Δ-νσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 11 σελίδες εγγράφων στην αραβική γλώσσα, 1 τσαντάκι μέσης με την ένδειξη «Gucci», γκρι χρώματος, με διάφορα μοτίβα, 1 κλειδί εκκίνησης αυτοκινήτου μάρκας «VW», 32 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, διαφόρων προσώπων, 1 κάρτα αθλητού, η υπ’ αριθμόν …. κλήση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για τον αθλητή, 1 ταυτότητα Ρουμανίας, 1 άδεια ικανότητας οδήγησης Σ. Αραβίας και 1 μπλοκάκι σημειώσεων. 
Κατόπιν των ανωτέρω, ο Ε συνελήφθη για κατοχή των προαναφερθέντων κατασχεθέντων εγγράφων και αντικειμένων, των οποίων τη νόμιμη κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

To facebook και οι ύποπτες φωτό

Οι αστυνομικοί, εξετάζοντας τα ευρήματα επέκτειναν και την έρευνα τους στο Facebook για να τσεκάρουν τα στοιχεία που είχαν.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία «Στο υπ’ αριθμόν (ε) συνημμένο έγγραφο, εμφαίνεται ο λογαριασμός αυτής, από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», καθώς και φωτογραφίες της.
Κατά την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε από 29-06-2020 κλήση του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για τον Ζ) αλλοδαπό αθλητή, καθώς και κάρτα αθλητή αυτού από τον Γυμναστικό Σύλλογο (σ.σ. αναφέρεται στον σύλλογο )με φωτογραφία του.

Ο τελευταίος, είναι προσεσημασμένος στην Δ.Ε.Ε., με πολλά διαφορετικά στοιχεία και με αριθμό φακέλου …… Κατόπιν σύγκρισης των προαναφερθέντων φωτογραφιών με αυτές του άλμπουμ φωτογραφιών που βρέθηκε και κατασχέθηκε, προκύπτει ξεκάθαρα και άνευ αμφιβολίας ότι η ΣΤ με τον Ζ διατηρούν μεταξύ τους σχέση-δεσμό και ταυτόχρονα για αμφότερους εγείρονται εύλογα ερωτήματα, σχετικά με πιθανή συμμετοχή τους στις παράνομες ενέργειες των ανωτέρω συλληφθέντων.
Επιπροσθέτως, 4 εκ των τριάντα 32 φωτογραφιών που ανευρέθησαν στην κατ’ οίκον έρευνα, απεικονίζουν τον Ζ, ενώ 14 τον Β.
Στο μπλοκάκι σημειώσεων που κατασχέθηκε, αναγράφονται διάφορα χρηματικά ποσά, για τα οποία συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι οι τιμές πώλησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε αγοραστές και συγκεκριμένα 3.000 ευρώ για κάθε Δελτίο Ταυτότητας και 5.000 ευρώ για κάθε Διαβατήριο.
Από την αναλυτική αναζητήση σηματικών αναφορών προέκυψε ότι την 19/02/2020 οι ανωτέρω Α και Β συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Πατησίων, κατηγορούμενοι για παράβαση του Ν. 2168/1993 «Περί όπλων», του Ν. 3459/06 όπως τροποποιήθηκε με Ν. 4139/13 «Κώδικας Νόμων για τα Ναρκωτικά. όπως τροποποιήθηκε με Νόμο Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών», του άρθρου 394 Π.Κ. «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», του άρθρου 87 του Ν. 3386/05 «Κατοχή εγγράφων Τρίτου» και του άρθρου 217 Π.Κ «Πλαστογραφία πιστοποιητικών», πράξεις που έλαβαν χώρα στη συμβολή των οδών Τσούντα και Κουρτίδου, στην περιοχή της Αθήνας.
Από το πλήθος των κατασχεμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, το σύνολο του χρηματικού ποσού που ανευρέθη, καθώς και συνολικά από τα λοιπά κατασχεθέντα αντικείμενα, ανακύπτει το συμπέρασμα ότι οι ανωτέρω Α, Β, Ε και πιθανώς οι ΣΤ και Ζ αποτελούν μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών υπηκόων, που έχουν οργανωθεί με σκοπό να αποκομίζουν παράνομα μεγάλο χρηματικό όφελος, προμηθεύοντας επανειλημμένως αλλοδαπούς, έναντι μεγάλης αμοιβής, με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, ούτως ώστε να διευκολύνουν αυτούς, είτε για να αναχωρήσουν παρανόμως και να μεταβούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» , είτε να παραμείνουν παράνομα στην χώρα μας».