GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο πιο βάναυσος πόλεμος της εποχής — 3.000 νεκροί Αζέροι Τούρκοι στρατιώτες και τζιχαντιστές άθαφτοι στην ουδέτερη ζώνη

Περισσότερους από 3.000 νεκρούς μετρά ο στρατός του Αζερμπαϊζάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αρμενικού υπουργείου Άμυνας, μεταδίδει η Δημόσ...



Περισσότερους από 3.000 νεκρούς μετρά ο στρατός του Αζερμπαϊζάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αρμενικού υπουργείου Άμυνας, μεταδίδει η Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας.

«Τα στοιχεία πληροφοριών δείχνουν ότι ο αριθμός των θυμάτων των θυμάτων του στρατού του Αζερμπαϊτζάν ξεπερνά ήδη 3000», έγραψε το Σάββατο στη σελίδα του στο Facebook ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Αρτσρούν Χοβανισιάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα πτώματα βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη και ουσιαστικά δεν λαμβάνονται μέτρα για την απομάκρυνσή τους. Χερσαίες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν το Σάββατο μεγάλης κλίμακας επίθεση στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.




Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, τα στρατεύματα προήλασαν στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αρμένιων αυτονομιστών, από βορρά και νότο, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο τον αρμενικό στρατό.

Το TRIBUNE σημειώνει ότι, σύμφωνα με τους Σύρους Τουρκμένους τζιχαντιστές που μεταφέρθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν, τους φόρεσαν αζέρικες στολές και τους έστειλαν στην πρώτη γραμμή, που σημαίνει ότι πολλοί νεκροί σίγουρα είναι Σύροι.

«Τα στοιχεία πληροφοριών δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών από το Αζερμπαϊτζάν ξεπερνά ήδη τους 3.000. 

»Τα περισσότερα από τα πτώματα βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη, και ουσιαστικά δεν αναλαμβάνονται δράσεις για απόσυρση των πτωμάτων τους.

»Έχασαν (επίσης) 45 θωρακισμένα οχήματα, 6 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα και 6 μη επανδρωμένα αεροσκάφη», σύμφωνα με τον Αρτσρούν Χοβανισιάν. 

Info Η περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ βρίσκεται στον νότιο Καύκασο.
Το μεγαλύτερο μέρος τελεί υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, η οποία αποτελεί ένα de facto ανεξάρτητο κράτος.
Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αρμενικής καταγωγής. 
Μέχρι το 1994, η συγκεκριμένη περιοχή βρισκόταν στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν, ενώ έως σήμερα αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της αζέρικης επικράτειας.

tribune.gr