GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμένικο μαχητικό αεροσκάφος Su-25 – Νεκρός ο πιλότος

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ότι τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε μαχητικό SU-25 της χώρας, ενώ νεκρός είναι ο πιλότος. Αρμέ...



Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ότι τουρκικό μαχητικό F-16 κατέρριψε μαχητικό SU-25 της χώρας, ενώ νεκρός είναι ο πιλότος.

Αρμένικο μαχητικό τύπου SU-25 καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό F-16 με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Παράλληλα, το τουρκικό μαχητικό φέρεται να «σηκώθηκε» από αεροδρόμιο Γκάνια του Αζερμπαϊτζάν.

Προηγουμένως, το Γερεβάν είχε αναφέρει ότι τουρκικά αεροσκάφη είχαν πάρει μέρος στο πλευρό του Μπακού, σε συγκρούσεις, όπου το τουρκικά F-16 υποστήριζαν τα μαχητικά του Αζερμπαϊτζάν και τα drones κατά τη διάρκεια επιθέσεων κατά Αρμένιων στρατιωτών και βάσεων.

Νωρίτερα, η Άγκυρα υπογράμμισε ότι ήταν έτοιμη να στηρίξει το Μπακού «τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στη μάχη», τονίζοντας ότι επίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν είναι επίθεση και κατά της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε σήμερα στη αρμενική πόλη Βάρντενις έπειτα από βομβαρδισμό του αζερικού πυροβολικού και αφού είχε στοχοθετηθεί σε επίθεση μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη απώλεια σε αρμενικό έδαφος αφότου ξέσπασαν οι μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Τουρκία πάντως έσπευσε να διαψεύσει την είδηση πως ένα μαχητικό της αεροσκάφος κατέρριψε ένα αεροπλάνο της Αρμενίας μέσα στην επικράτεια της δεύτερης.

Πηγή: Sputnik