GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δεν έχει διαψευστεί το δημοσίευμα της Die Welt, λέει ο Στέλιος Πέτσας

Η Die Welt είναι έγκριτη εφημερίδα και το δημοσίευμα δεν έχει διαψευσθεί, υποστήριξε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Π...



Η Die Welt είναι έγκριτη εφημερίδα και το δημοσίευμα δεν έχει διαψευσθεί, υποστήριξε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφορικά με τις αναφορές της γερμανικής εφημερίδας για εντολή του Ερντογάν σε Τούρκους στρατηγούς για πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα αναδεικνύουν για άλλη μια φορά ποιος προκαλεί στην περιοχή και ποιος είναι παράγοντας σταθερότητας. 
«Εμείς δουλεύουμε με τους εταίρους μας συνεχώς στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας. Αναδεικνύουμε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ότι άλλοι προκαλούν ένταση στην περιοχή και θέλουν με κάθε τρόπο την αποσταθεροποίηση», συνέχισε.

Αναφορικά με τον κατάλογο των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι αυτός θα ενεργοποιηθεί, στην περίπτωση που η Τουρκία δεν δείξει έμπρακτη αποκλιμάκωση.
«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πάμε με την ελπίδα ότι η Τουρκία θα έχει αλλάξει τη συμπεριφορά της, για να μην χρειασθεί να ενεργοποιηθεί αυτός ο κατάλογος κυρώσεων, συνολικά ή τμηματικά», τόνισε σημειώνοντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις προσπάθειες αναβάθμισης και ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας όμως ότι γίνονται οι σχετικές κινήσεις.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




Πηγή: ΚΥΠΕ